Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pozivaju se na provjereno

Manevar obrane: Sud nije donio odluku o optužnici za silovanje protiv Damira Škare

Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Škaro izlazi na slobodu (Foto: Dnevnik.hr) Škaro izlazi na slobodu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Damir Škaro na slobodi (Foto: Dnevnik.hr) Damir Škaro na slobodi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Uhićenje Damira Škare (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Optužno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici nije donijelo odluku o osnovanosti optužnice protiv bivšeg čelnika AK Siget Damira Škare za silovanje. Obrana je izvela manevar, pa ćemo na konačnu odluku morati pričekati.

Optužno vijeće Županijskog suda u Velikoj Gorici nije u utorak donijelo odluku o osnovanosti optužnice protiv bivšeg čelnika AK Siget Damira Škare za silovanje.

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu Dragan Kovačević Slučaj JANAF Afera s odijelima, spominje se i Turudić: Sud će odluku donijeti u četvrtak

Odluka nije donesena jer je obrana išla s ''nekim prijedlozima''. O čemu je riječ, odvjetnik optuženog Krešimir Krsnik nije želio otkriti jer je postupak tajan.

Kako se doznaje sa suda, obrana je, pozivajući se na Provjereno, zatražila izuzeće svih iskaza i svjedoka iz optužnice, što je optužno vijeće odbilo. U roku od tri dana mogu podnijeti žalbu Vrhovnom sudu. Obrana smatra da je objavom ispovijesti žrtve narušena presumpcija nevinosti.

Damir Škaro nije došao na sud, a odvjetnica žrtve Morana Rabar nije htjela davati izjave.

Optužnica je podignuta u studenom prošle godine. Škaru se tereti da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja djelatnice AK Siget. Bivšeg šefa Autokluba Siget, bivšeg HDZ-ova zastupnika i olimpijca sud je lani krajem listopada pustio na slobodu nakon što su ispitani svi svjedoci.

Uhićen je početkom rujna nakon što ga je zaposlenica Autokluba prijavila za silovanje koje se dogodilo u kolovozu na radnom mjestu. Samo nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje, Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu.

Ona je o svemu progovorila za Provjereno. "Pokušala sam se izvući, međutim zabio mi je ruku ispod haljine, gurnuo mi ruku u gaće... Rekla sam mu da prekine, da stane. Što sam ja više dolje klizila, to mi je zadirao prste još dublje'', rekla je žrtva kroz plač. Ni tada nije prestao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene