Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef AK Siget

Podignuta optužnica protiv Damira Škare, tereti ga se za silovanje djelatnice AK Siget

Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr)
Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Damir Škaro na slobodi (Foto: Dnevnik.hr) Damir Škaro na slobodi (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Podignuta je optužnica protiv Damira Škare zbog silovanja zaposlenice AK Siget.

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici podiglo je optužnicu protiv Damira Škare, bivšeg čelnika AK Siget, kojeg se tereti za silovanje zaposlenice.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Okrivljenog Škaru tereti se da je tijekom lipnja 2019. godine i do 9. kolovoza 2019. počinio kaznena djela spolnog uznemiravanja i silovanja djelatnice AK Siget

Podsjetimo, Damira Škaru, bivšeg šefa Autokluba Siget, bivšeg HDZ-ova zastupnika i olimpijca, sud je krajem listopada pustio na slobodu jer mu je pritvor bio pripisan zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke. Svi su svjedoci ispitani.

Škaro je uhićen početkom rujna nakon što ga je zaposlenica tog autokluba prijavila za silovanje. Uhićen je prilikom ulaska u Hrvatsku. Od podnošenja prijave 12. kolovoza taj bivši saborski zastupnik HDZ-a i osvajač olimpijske medalje u boksu bio je u Bosni i Hercegovini.

Spolno zlostavljanje dogodilo se 10. kolovoza u prostorijama AK Siget. Samo nekoliko sati nakon što ga je liječnica žrtve policiji prijavila za silovanje Damir Škaro žrtvi je poslao prijeteće poruke. Nudio joj je i pozamašan iznos za šutnju, a onda je otišao u Bosnu i Hercegovinu, čije ima državljanstvo.

Cijela priča počela se odmatati kad je žena odlučila sve šokantne detalje slučaja ispričati u emisiji Provjereno. Krešimir Krsnik, odvjetnik Damira Škare, pokušao je spriječiti objavljivanje emisije, a početkom listopada čak je podnio i kaznenu prijavu protiv Škarine žrtve te novinara i urednice emisije Provjereno zbog odavanja tajne iz istrage.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene