Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se odgovor

Nakon što su stupili u štrajk, radnicima riječke Čistoće ponuđene veće plaće od 15 posto

Aktualno Galerija Štrajk radnika riječke Čistoće Štrajk radnika riječke Čistoće Foto: DNEVNIK.hr Riječka Čistoća - 1 Riječka Čistoća - 1 Foto: DNEVNIK.hr Riječka Čistoća - 2 Riječka Čistoća - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Riječka Čistoća - 3 Galerija 1/4 >>
Radnici riječkog komunalnog društva u srijedu ujutro su spontano, mimo organizacije sindikata, pokrenuli štrajk, nezadovoljni visinom plaća, a tijekom dana im je ponuđeno povećanje plaća od 15 posto od rujna.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović je nakon sastanka s predstavnicima dvaju sindikata i radnika Čistoće u izjavi za novinare rekao da je ponuđeno, u njegovo ime i direktora Čistoće Bojana Jurdane, povećanje plaća i materijalnih prava od plaće za rujan za 15 posto. "To može društvo jamčiti, a zatraženo povećanje od 30 posto je neizvedivo", ustvrdio je Filipović.

Pročitajte i ovo Kradljivica po grobljima - 3 beskrupulozna kradljivica FOTO Ovo je žena koja krade po grobljima, opljačkala je i grob djeteta: "Došla je bijelim autom"

Pregovori se nastavljaju i očekuju da će radnici prihvatiti ponudu, naveo je. Izrazio je i žaljenje zbog štrajka. "Za danas je bio planiran sastanak sa predstavnicima sindikata, na kojem bi im se ionako ponudilo povećanje plaća za 15 posto", istaknuo je Filipović.

Pročitajte i ovo Thierry Breton Thierry Breton Hoće li čovjek koji je razbjesnio Elona Muska postati idući šef Europe: Ove godine posjetio Plenkovića u Zagrebu

Naveo je da će se nastaviti pregovaranje, te da će se nastojati osigurati daljnje povećanje plaća i materijalnih prava do kraja ove godine. Pročelnica riječkog Upravnog odjela za komunalni sustav i promet Maja Malnar izrazila je zadovoljstvo razgovorima sa sindikalistima i predstavnicima radnika.

Radnicima u operativi Čistoće ponuđeno je povećanje plaća za 15 posto, a onima u administraciji za sedam posto od rujna. I ona je naglasila da će se nastaviti pregovori o novom kolektivnom ugovoru te da su ustvrdili da postoji prostor za poboljšanje uvjeta rada i plaća.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pitanje budućnosti Desničarske vlasti vraćaju automobile na ulice gradova: Ta odluka mogla bi im se obiti o glavu na više načina

Svima nam je cilj da grad bude čist, istaknula je. Na pitanje o nedostatku radnika, odgovorila je da je stalno otvoren natječaj za deficitarna radna mjesta u Čistoći.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene