Obavijesti Video Pretražite Navigacija
beskrupulozna kradljivica

FOTO Ovo je žena koja krade po grobljima, opljačkala je i grob djeteta: "Došla je bijelim autom"

Kradljivica po grobljima - 3
Kradljivica po grobljima - 3 PU međimurska/Screenshot
Aktualno Galerija Kradljivica po grobljima - 3 Kradljivica po grobljima - 3 Foto: PU međimurska/Screenshot Kradljivica po grobljima - 1 Kradljivica po grobljima - 1 Foto: PU međimurska/Screenshot Kradljivica po grobljima - 2 Kradljivica po grobljima - 2 Foto: PU međimurska/Screenshot +0 Kradljivica po grobljima - 4 Galerija 1/4 >>
Policija je u potrazi za starijom ženom koja krade po grobovima, a prijavila ju je majka malenog Petra, čije je posljednje počivalište tri puta pokradeno.

Međimurska policija objavila je fotografije žene koja krade po groblju, konkretno u Domašincu, ali nije isključeno da je haračila i po drugim vječnim počivalištima. Policija navodi kako je na mjesnom groblju između srpnja i rujna ove godine evidentirano nekoliko krađa, a triput je pokraden i grob jednog djeteta. 

Majka malog Petra krajem kolovoza je prijavila policiji da nedostaju tri tegle s cvijećem koje je stavila na sinov grob. 

"Upaliti svijeću i odnijeti cvijeće jedino je što možemo Petru - sinu, bratu, nećaku, unuku, prijatelju... i tim više vjerujem i nadam se da će bahatost jednog ili više kradljivaca sustići pravda odnosno kazna", rekla je Mihaela za eMedjimurje nakon što se dogodila treća krađa.  

U trećoj krađi beskrupulozna je kradljivica uzela jednu visoku duplu teglu. 

"Policija je pregledom snimki prve krađe, koja je bila u jutarnjim satima, točnije oko 8:20 sati, uočila ženu u dobi od oko 60 godina, jače tjelesne građe, svijetle puti i svijetle kose, kako se šulja po groblju, prati vidi li je itko ili je prazno u zadnjem redu gdje je Petrov grob, zastaje kod jednog groba blizu križa, nadalje viri iza čempresa i naposljetku uzima tri velike duguljaste duple tegle s Petrova groba. Na groblje je došla bijelim autom", opisala je Mihaela.

Sada je policija skinula fotografije s nadzornih kamera, no na njima je teško raspoznati crte lica žene koju traže, ali objašnjavaju zašto su ih ipak objavili. 

"Nažalost, nemamo fotografiju s boljom rezolucijom jer je kamera daleko. Mala je sredina pa se nadamo da će je netko prepoznati po silueti. Zasad nam je to jedina mogućnost koja bi nas mogla dovesti do počinitelja. Triput je ukradeno s groba djeteta, pojedinačna je šteta manja od 130 eura, ali ukupno prelazi taj iznos. Ukradene su tegle za cvijeće", rekao nam je glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal

Na pitanje javljaju li im se ljudi na objavu fotografija, rekao je da se javljaju za prometne nesreće i bez objavljene fotografije, ali za kaznena djela baš i ne.

Ako građani imaju korisne informacije o osobi s fotografija, policija ih poziva da o tome obavijeste Policijsku postaju Prelog ili se jave na brojeve telefona 040 373 239 ili 192.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene