Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Reagirao gradonačelnik

FOTO Direktor Čistoće naredio da sve kontejnere prazne u isti kamion: "Razdvajanje u takvim okolnostima nema smisla"

Smeće
Smeće Canva/Čitatelj
Aktualno Galerija Razvrstavnja otpada Karlovac - 4 Razvrstavnja otpada Karlovac - 4 Foto: Čitatelj Razvrstavnja otpada Karlovac - 3 Razvrstavnja otpada Karlovac - 3 Foto: Čitatelj Razvrstavnja otpada Karlovac - 2 Razvrstavnja otpada Karlovac - 2 Foto: Čitatelj Razvrstavnja otpada Karlovac - 1 Razvrstavnja otpada Karlovac - 1 Foto: Čitatelj +0 Smeće Galerija 1/5 >>
Radnici karlovačke gradske tvrtke Čistoća ispraznili su kontejnere za papir, plastiku i miješani komunalni otpad u jedan kamion. Direktor objasnio da su građani miješani otpad bacali u sve kontejnere, pa razdvajanje ne bi imalo smisla.

Radnici karlovačke gradske tvrtke Čistoća ispraznili su u četvrtak u Tomislavovoj ulici sadržaj iz kontejnera za papir, plastiku i miješani komunalni otpad u jedan kamion. Slučaj je zabilježio jedan korisnik i objavio na Facebooku, što je, s obzirom na obvezu i promociju razdvajanja otpada, naišlo na neodobravanje. Grad Karlovac odvojeno prikupljanje otpada uveo je 1. srpnja 2022.

Pročitajte i ovo Ilustracija U bolnicu prevezen helikopterom Strava na hrvatskom otoku: Australac pao s ograde, bore mu se za život

Direktor Čistoće, koja je u vlasništvu Grada Karlovca, Vlatko Ivka je rekao da se u toj ulici mijenja vrelovod i da se zbog toga prošlog tjedna tamo nije prikupljao otpad jer se nije moglo prići spremnicima, pa su građani miješani komunalni otpad bacali u sve kontejnere.

Smeće Razvrstavnja otpada Karlovac - 4 (Foto: Čitatelj)

"Kada je naš koordinator u srijedu obilazio teren, vidio je da su kontejneri za plastiku i papir puni miješanog komunalnog otpada. O tome je izvijestio tehničkog direktora i mene. Dali smo mu nalog da sve isprazni u jedan kamion jer razdvajanje u takvim okolnostima nema smisla", rekao je Ivka koji je za problem saznao dan prije pražnjenja spremnika.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Odluka na sjednici Plenković: ''Vlada će distribuirati 20 milijuna eura kao pomoć za nastale štete od nevremena''

"Tvrdim da je tako kako sam objasnio. Inače bi takvo djelovanje radnika bilo kažnjivo", rekao je Ivka.

Informaciju o ovom događaju od Čistoće je zatražio i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Legalizacija objekata Cure detalji velike akcije policije i USKOK-a u Istri: Proširena istraga uhićenih u kraku "Dorina"

"Nadam se da ovakvih slučajeva više neće biti. Treba imati na umu da i mi, kao građani, moramo biti svi skupa odgovorniji. Zna se gdje ide koji otpad i moramo voditi brigu. Više sam puta Čistoći rekao da se ovakve stvari ni greškom ne bi smjele događati, ali prema ovome što su mi rekli, ovoga puta se radilo o višoj sili i oni su morali pokupiti taj otpad u kontejneru za koji nije namijenjen", rekao je Mandić za naš portal.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene