Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vox Populi

VIDEO Kako su vam sjele nove mjere Vlade? "Nije normalno da je u Nizozemskoj plaća 3000 eura, a da je jeftinije u dućanu nego kod nas"

S ponedjeljkom su na snagu stupile nove mjere o ograničavanju cijena 30 osnovnih proizvoda. Vlada tom mjerom nastoji ublažiti inflatorni udar na građane, a mi smo ih pitali što misle o toj mjeri i hoće li im zbilja pomoći u životu.

Pitali smo Zagrepčane što misle o novim mjerama, a većina onih koje smo pitali nisu znali za nove mjere ili nisu upoznati s detaljima. Drugi pak smatraju kako se uglavnom radi o potezu koji neće puno pomoći građanima da bolje žive.

Od ranije su ograničene cijene osam artikala (suncokretovo ulje, brašno, šećer, cijelo pile, mlijeko, i svinjsko mljeveno meso), a Vlada je sad skinula s liste jedan proizvod i dodala još 23 nova.

"Nije normalno da je u jednoj Nizozemskoj plaća 3000 eura, a da je jeftinije u dućanu nego kod nas gdje su plaće 1000 eura", istaknuo je Luka koji smatra da bi uz ovu mjeru trebalo povećati i plaće barem za 30 posto kako bi građani mogli živjeti normalno.

"Kakvo snižavanje cijena? Kome? To što su snizili za par eura!? Nek oni žive s time", kaže gospođa Vesna i također ističe kako su primanja premala.

Pročitajte i ovo Ilustracija Umjesto frižidera radijator Ledeno čudovište se budi te prijeti milijunima: "Bila bi to apsolutna katastrofa za svijet"

"Ništa. Socijalne mjere", kazala je gospođa Nada i dodala kako će ova mjera vrlo malo pomoći umirovljenicima. "To je tako sitno...", kazala je i dodala kako smatra da treba dodati još proizvoda na popis.

U priloženom videu pogledajte kako su građani još komentirali nove vladine mjere ograničavanja cijena proizvoda.

U anketi nam recite svoje mišljenje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene