Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još ih ima u opticaju

Splitska policija uhvatila krivotvoritelje 'afričkih' dozvola

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu protiv šest osoba zbog krivotvorenja isprava.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta dovršili su jučer kriminalističko istraživanje nad dvojicom Splićana A.M. (32) i L.J. (34), te Kaštelanina Z.B. (32). U kaznenoj prijavi stoji kako je L.J. za 100 eura od Z.B. kupio krivotvorenu vozačku dozvolu Republike Nigerije s upisanim podatcima A.M., a radilo se o 'A' kategoriji. Potom je A.M. došao u splitsku policiju tražeći da mu se izda naša vozačka dozvola, pa je policija provjerila vjerodostojnost vozačke i doznala da takva dozvola nikada u Nigeriji nije bila izdana.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

>> Dalmatinci s 'afričkim' vozačkim dozvolama

U drugom, odvojenom slučaju policija je kazneno prijavila žensku osobu A.T. (34), te dvojicu muškaraca također sa šireg splitskog i kaštelanskog područja, L.P. (29) i A.B. (43). Osnovano se sumnja da su tijekom 2009. i 2011. godine od nepoznate osobe pribavili krivotvorene vozačke dozvole Republike Kamerun i Republike Nigerije s upisanom 'A' kategorijom. Nakon što su dozvole nabavili zatražili su i dobili upis navedene kategorije u vozačke dozvole Republike Hrvatske koju su posjedovali. Policija je rekla kako i dalje rade na ovom slučaju jer sumnjaju da ima još ovakvih primjera.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene