Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Afriku voli cili Split'

Dalmatinci s 'afričkim' vozačkim dozvolama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lažne vozačke dozvole iz Afrike i s Filipina preplavile su splitsko područje pa je započela i velika policijska akcija potrage za dilerima lažnjaka.

Da nešto ne štima postalo je jasno kada su zaredali na policiji pojedinci s lažnjacima i zahtjevima da im se na osnovu njih izda važeća domaća vozačka dozvola.

Pročitajte i ovo Bruna Papić, reporterka Dnevnika Nove TV Huligani Čeka li Hajduk najstroža kazna ikad izrečena? Evo kada stiže odluka: "Postoji velika mogućnost..." Maltretiranje djevojke u Splitu Kriminalistička obrada u tijeku Dvije nasilnice iz Splita noć provele u policijskoj postaji: Prijeti im visoka kazna

>> Vozačka (ne)kultura: Na našim cestama vlada zakon jačega!

Policija je, čini se, ustanovila da neke osobe koje su tražile prijevod dokumenta uopće nisu živjele u Africi pa niti mogle imati takvu dozvolu, a sumnje su potvrdile i provjere u tamošnjem registru.

'Podnositelj se obavještava, da će originalna vozačka dozvola, tijekom ovog postupka biti vraćena zemlji koja ju je izdala, putem diplomatskog predstavništva. Ujedno time obavještavamo tu zemlju da je u tijeku postupak zamijene za hrvatsku vozačku dozvolu. A zapravo se radi i o provjeri vjerodostojnosti', rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Problem je prvih godinu dana, jer to je period u kome osoba slobodno može voziti sa stranom dozvolom, a da uopće ne traži hrvatsku vozačku. Policija u tom periodu u nekoj brzoj uličnoj provjeri ne pregledava tu vozačku u registru iz zemlje kojoj pripada.

Splitska policija je, čini se, ustanovila da neke osobe koje su tražile prijevod dokumenta uopće nisu živjele u Africi pa niti mogle imati afričku vozačku dozvolu, a sumnje su potvrdile i provjere u tamošnjem registru.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene