Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šokantan slučaj

Poznato što će biti s bebom pronađenom u kanti za smeće: "Nakon procjene liječnika izgledno je..."

Aktualno Galerija Domagoj Mikić, novinar Nove TV Domagoj Mikić, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Hojsak, voditelj područnog ureda CZSS Zaprešić Krešimir Hojsak, voditelj područnog ureda CZSS Zaprešić Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Hojsak i Domagoj Mikić Krešimir Hojsak i Domagoj Mikić Foto: DNEVNIK.hr +0 Smještaj djeteta pronađenog u kanti za otpatke Galerija 1/4 >>
Maleni dječak koji je tek par sati nakon svog rođenja ostavljen u kanti za smeće u Zaprešiću zdravstveno dobro napreduje. No, kada liječnici odluče da može napustiti bolnicu beba će trebati novi smještaj.

Dijete koje je pronađeno u kanti za otpatke u Zaprešiću i dalje je u bolnici. Nakon toga, trebalo bi biti smješteno u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi. Što će biti s njim nakon otpusta iz bolnice provjerio je novinar Dnevnika Nove TV Domagoj Mikić.

"Dijete treba ojačati, steći uvjete da može biti otpušteno iz bolnice. Mi smo u kontaktu s liječnicima i po njihovoj procjeni ćemo znati kada dijete može biti otpušteno, a tada je izgledno da će završiti u Dječjem domu u Nazorovoj", rekao je voditelj područnog ureda Centra za socijalnu skrb Zaprešić Krešimir Hojsak.

Tri mjeseca od rođenja, objasnio je Hojsak, dijete stječe pretpostavke za posvajanje.

"Dijete će u Nazorovoj biti dva do tri mjeseca, a onda će Centar za socijalnu skrb pokrenuti postupak posvajanja", dodao je.

Beba za sada nema ime i prezime, ali će mu ga dati djelatnici Centra za socijalnu skrb dodijeliti.

"To određujemo timski. Rukovodimo se time da dijete bude zaštićeno, da njegova dobrobit, njegova prava budu zaštićena", rekao je Hojsak.

Pročitajte i ovo Predstavljena nova Vlada u Saboru "Ista lica na vlasti" Je li HDZ pojeo Domovinski pokret? "DP u program Vlade nije uspio ubaciti niti jedan zarez"

Centru za socijalnu skrb već se javljaju potencijalni posvojitelji, a zaprešićki Centar u kontaktu je i s drugim područnim uvjetima kako bi se eventualno pronašao adekvatan posvojitelj kada dijete stekne pretpostavke za posvajanje.

Pročitajte i ovo Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće KB Sveti duh Ovo je beba pronađena u smeću: "Zovemo ga Ivan, a evo kako je dobio ime"

Pročitajte i ovo Ivan Čorkalo i Dragan Primorac - 1 Beba pronađena u kanti za smeće Stručnjak objašnjava koliko će teško biti pronaći biološke roditelje bebe ostavljene u kanti za smeće i koji su mogući problemi

Policija i dalje istražuje

Iz policije kažu da provode intenzivne mjere potrage, pregledavaju snimke, obavljaju razgovore s liječnicima i čine sve što mogu kako bi otkrili tko su ljudi koji su ostavili tek rođenu bebu u kanti za smeće, istaknuo je reporter Domagoj Mikić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene