Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KB Sveti duh

Ovo je beba pronađena u smeću: "Zovemo ga Ivan, a evo kako je dobio ime"

Aktualno Galerija Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće Foto: DNEVNIK.hr Kanta za smeće Kanta za smeće Foto: Zeljko Lukunic/Pixsell Beba pronađena u kanti za smeće Beba pronađena u kanti za smeće Foto: DNEVNIK.hr Doktor Ivan Zovko s dječakom koji je pronađen u kanti za smeće Doktor Ivan Zovko s dječakom koji je pronađen u kanti za smeće Foto: DNEVNIK.hr +1 Ivan Zovko, liječnik KB Galerija 1/6 >>
Tek rođena beba ostavljena u kanti za smeće u Zaprešiću više nije u inkubatoru. Njegova sudbina pokrenula je lavinu dobrote, a bolnica je dobila više upita i ponuda za pomoć malenom dječaku.

Beba nađena u ponedjeljak navečer u kanti za smeće u Zaprešiću više nije u inkubatoru i uredno se razvija. Maleni dječak čija je priča šokirala Hrvatsku sada je zdrava beba.

Maleni nema ime te ga službeno zovu N (nepoznat) muško, ali u bolnici su mu ipak dali ime. Za Dnevnik Nove TV reporter Ivan Čorkalo donosi detalje.

Dr. Ivan Zovko, koji je prvi primio bebu, nazvao ju je Srećko, ali je nakon toga odjel odlučio da se zove Ivan po njemu.

Doktor drži bebu pronađenu u košu za smeće Doktor Ivan Zovko s dječakom koji je pronađen u kanti za smeće Foto: DNEVNIK.hr

"Svi su puni entuzijazma, nevjerojatna količina dobrote pokrenula se u priči oko bebe. Imamo upite za posvajanje, kumstva, opremanje bebe. Ljudi su pokazali ogromnu dubinu empatija, dobrote", otkrio je za 24sata ravnatelj KB-a Sveti duh dr. Igor Alfirević.

Beba će u bolnici biti oko mjesec dana, dok ne dosegne određenu težinu, ali o svemu će odlučiti i institucije socijalne skrbi.

Pročitajte i ovo Zračna luka Franjo Tuđman veliki poremećaj Zrakoplovi nisu mogli sletjeti u Zagreb: Preusmjereni na druge aerodrome

"Ova je priča specifična. Mi smo zahvaljujući bolničkim resursima pokušavali naći isti takav slučaj. Nismo ga imali posljednjih 20 godina. Zapravo imali smo zabilježen samo jedan takav slučaj prije više od 20 godina pa nemamo standardne postupke u takvim slučajevima", objasnio je Alfirević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene