Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Škare Ožbolt traži poništenje privatizacije Maestrala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica DC-a Vesna Škare-Ožbolt danas je od Vlade zatražila da poništi natječaj za privatizaciju hotela Maestral u Dubrovniku te da zaustavi rasprodaju nacionalnog bogatstva.

Škare-Ožbolt je, na konferenciji za novinare, ustvrdila da privatizaciju Maestrala prati sukob u vladajućoj stranci, što je, kaže, podsjeća na slučaj Dubrovačke banke.

Pročitajte i ovo Pitanje hotela Belveder Slika Dubrovnika Trebao je biti luksuzni hotel, a već 20 godina je ruševina: "Fantastičan projekt za koji je bilo i novca, ali je bio zaustavljan više puta" Slika nije dostupna Pozivaju Ivu Josipovića DC za zamrzavanje arhive JNA na temelju koje se uhićuju branitelji

Vladu je upitala zašto je natječajem podcijenila atraktivno Maestralovo zemljište, od 100 tisuća četvornih metara, za koje je Vlada zatražila cijenu od 10 milijuna eura. 

"Kome se to zemljište poklanja?", upitala je Škare-Ožbolt, koja od Vlade traži i da u Maestralu primijeni model radničkog dioničarstva. 

Govoreći o učincima Vladine gospodarske politike, ocijenila je da je vanjski dug dosegao zabrinjavajuće razmjere, te da Vlada nije uspjela potaknuti izvoz i smanjiti prekomjernu potrošnju. 

Ustvrdila je i da je, za mandata ove Vlade, ukupan vanjski dug gotovo udvostručen, te da je dug po glavi stanovnika povećan za 3.400 američkih dolara. 

Vladu je pozvala da počne smanjivati prekomjernu potrošnju u svim sektorima, te da objasni na što je potrošeno dodatno zaduživanje. 

Ustvrdila je i da je Vlada značajno usporila pravosudnu reformu, a da je od nekih reformi potpuno odustala.

"Da su građani znali da od jamstvene kartice i predizbornih obećanja nije ostalo ništa, da nas je Vlada samo zadužila, da nije uspjela prepoloviti nezaposlenost, da je prodala i onaj ostatak nacionalnog bogatstva te da je povećala i sama generirala korupciju, sigurno joj ne bi dali povjerenje za vođenje države", zaključila je Škare-Ožbolt.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene