Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Škare Ožbolt proziva Polančeca zbog 'Puljanke d.d.'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Demokratskog centra (DC-a) Vesna Škare Ožbolt pozvala je danas Vladu da pred saborske zastupnike na posljednjoj sjednici Hrvatskog sabora u ovom sazivu izađe s izvješćem o sve četiri godine rada Hrvatskog fonda za privatizaciju kako bi se "konačno vidjelo na koji su način rodavana poduzeća u HFP-u".

- Očekujem da će to vladajuća stranka napraviti, ako joj je savjest čista, ako misli da je sve odradila po zakonu, onda neće imati što skrivati i stavit će sve primjere poduzeća koja je prodala na dnevni red, rekla je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pozivaju Ivu Josipovića DC za zamrzavanje arhive JNA na temelju koje se uhićuju branitelji Slika nije dostupna Škare Ožbolt traži poništenje privatizacije Maestrala

Pozdravila je što je Državno odvjetništvo pokrenulo i proširilo
istragu na HFP, a vezano za nekretnine koju su nekakvim čudom skrivene od prodaje u vrijeme privatizacije određenih dijelova poduzeća.

Upitala je "je li HFP lopta kriminala koja kad frcne na sve strane
šprica sve, i one koji su prije bili u vlasti, pa i ove koji su sada u
vlasti". 

Ustvrdila je da kada se pogledaju priopćenja iz Državnog
odvjetništva da je otvorena istraga protiv bivši zamjenik predsjednika HFP-a Krešmir Starčevića zato što je nešto prodao, odnosno firmu 'Alan', a da nije za to imao pozitivno mišljenje stručnih službi Fonda. 

Stoga se postavlja pitanje što je s odlukom koju je potpisao
Damir Polančec iz 2005., o prihvaćanju obvezujuće ponude Puljanke d.d. iz Pule za kupovinu dionica društva Istra d.d. u stečaju, a stručne službe Fonda dale su negativno mišljenje ocijenivši ponudu Puljanke kao najlošiju ponudu".

- Ako se protiv jednog vodi istraga, zato što nije poslušao stručne službe Fonda, onda se postavlja pitanje što je sa odgovornošću
potpredsjednika Vlade (Damira Polančeca) koji nije prihvatio stručno mišljenje Fonda kada je riječ o prodaji Istre d.d.", rekla je Škare Ožbolt. Naglasila je da je Istra d.d. prodana po istom onom modelu po kojem je trebala biti prodana i mljekara KIM.

Upitala je "koji su to dvostruki kriteriji, koja su to dvostruka
mjerila u funkcioniranju pravne države, da jedni ne mogu odgovarat i bivaju zaštićeni kako lički medvjedi, a drugi za istu stvar odgovaraju".

- Kad si na vlasti, bez obzira kakve greške činio nitko ti
neće ništa napraviti, pa ni pravna država. Kada odeš s vlasti, onda se stvari počinju raspetljavati, ustvrdila je Škare Ožbolt.

Zatražila je da Državno odvjetništvo preispita slučaj prodaje društva Istra d.d. i odluku predsjednika Upravnog odbora HFP-a, koji ju je, kako je rekla, "mrtvo hladno potpisao bez obzira što je imao negativno mišljenje stručnih službi".

Škare Ožbolt je također ocijenila da je akcija "Maestro" dobro
počela, ali da nekako gubi na tempu. "Kako je ta akcija bila
najavljivana mislili smo da će se vrlo brzo pokazati i 'krupne ribe' i da će se prema želji predsjednika Republike doći i do samog
'dirigenta', rekla je. Podsjetila je da je Vlada tada pompozno
najavljivala ukidanje HFP-a, nije to ni do danas učinila.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene