Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večeras u Provjerenom

Sigurne kuće za mnoge su žrtve nasilja prestale biti sigurne: "Prvo su mi rekli da je pušten pa da je odano gdje se nalazim"

Aktualno Galerija Provjereno: žrtva nasilja - 1 Provjereno: žrtva nasilja - 1 Foto: Vijesti u 17 Provjereno: žrtva nasilja - 2 Provjereno: žrtva nasilja - 2 Foto: Vijesti u 17 Provjereno: žrtva nasilja - 3 Provjereno: žrtva nasilja - 3 Foto: Vijesti u 17 +0 Provjereno: žrtva nasilja - 4 Galerija 1/4 >>
Sigurne kuće za mnoge su žrtve nasilja prestale biti sigurne.

Više od 50 žena svake godine zajedno sa svojom djecom moraju bježati iz sigurnih kuća jer one više nisu sigurne. Naime, adresu skloništa za žrtve najčešće otkrije sud.

"Prvo su mi rekli da je pušten. To sam baš teško doživjela. I onda su mi rekli da to nije sve, da su odali adresu gdje se nalazim", za Provjereno je ispričala žrtva obiteljskog nasilja.

Pročitajte i ovo Crveno more - 4 ANALIZA IVANA ODRČIĆA Opasnost na pomolu: Ovo je sjeme za novi rast cijena, ali i za novu radikalizaciju Europe

Zbog toga voditelji sigurnih kuća u cijeloj Hrvatskoj apeliraju – poštujte zakon i žrtve, ne ugrožavajte živote, ne bacajte trud i novac sustava u vjetar. Na ovaj način sustav retraumatizira žrtve kršeći zakon koji nalaže da je adresa sigurne kuće tajna.

"Ne možemo ostati neosjetljivi na te sudbine. Kad me pitate tko prednjači, rekla bih nešto malo više sudovi pa odmah zatim Zavod za socijalni rad", rekla je Željka Barić iz Doma za djecu i odrasle žrtve nasilja u obitelji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene