Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spor koji traje predugo

Ministar kritizirao predsjednika Vrhovnog suda zbog izjava o Severini: "To je neprihvatljivo i neprimjereno"

Ministar Ivan Malenica komentirao je izjave Radovana Dobronića o presudi Vrhovnog suda vezan za skrbništvo nad Severininim sinom.

Ministar pravosuđa Ivan Malenica je, odgovarajući na pitanje novinarke Dnevnika Nove TV Sabine Tandare Knezović, komentirao odluku Vrhovnog suda kojom se skrbništvo nad Severininim sinom vratilo njegovu ocu Milanu Popoviću. Pritom se također osvrnuo na izjave šefa Vrhovnog suda Radovana Dobronića o ovom slučaju.

"Ne mogu komentirati konkretnu presudu i nisam je još ni vidio, ali mogu komentirati izjave predsjednika Vrhovnog suda koje se tiču konkretnog predmeta. One su neprihvatljive i neprimjerene i osoba koja je čelnik sudbene vlasti u Hrvatskoj ne bi trebala komentirati ičiji status ili ulogu u sudskom postupku. S te strane smatram da su njegove izjave neprihvatljive", rekao je ministar.

Pročitajte i ovo Pad zrakoplova s ukrajinskim zarobljenicima Oboren zrakoplov Moskva i Kijev međusobno se optužuju za rušenje aviona: Na mjestu nesreće pronađeni ključni dokazi

Dodao je da smatra da je problem i u tome što je ovaj slučaj predugo na sudu.

"Čini mi se da to traje već devet godina i mi u Ministarstvu pravosuđa idemo za tim da se skrati trajanje sudskih postupaka. Međutim, sudac donosi odluku u svakom konkretnom predmetu i odgovara za postupak koji on vodi", napomenuo je.

Odgovorio je i na pitanje je li se Dobronić ogriješio o Kodeks sudačke etike.

"Trebalo bi dobro analizirati što etički kodeks kaže vezano za ovaj slučaj. Mislim da je njegova izjava neprimjerena i ulazi u status osobe koja je u sudskom postupku, a nije primjereno gledati tko je tko u sudskom postupku i kakav im je status u društvu", zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene