Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radovi na Rivi

Prometni kolaps u Puli!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Puno strpljenja i 'debeli' živci bit će potrebni svima koji se ovih dana upute u Pulu. Otkako je na Rivi počela gradnja obalnog kolektora, u gradu vlada prometni kaos.

Promet na Rivi potpuno je zabranjen, a od danas su na snazi i novi propisi za sve vozače. Osim turističkih djelatnika kojima su radovi zakomplicirali život, i turisti se jedva snalaze. A duge kolone postale su uobičajeni prizor na pulskim ulicama. Građani su nestrpljivi, turisti iznenađeni.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice Opća bolnica Pula Istraga u tijeku Novi detalji tragedije u Istri: Roditelji preminule djevojčice i dva dana ranije bili su u bolnici

'Dolazimo godinama, ovakvu gužvu još nismo vidjeli, u gradu je kaos', kaže jedan turist. 'Parkirali smo 3 kilometra izvan grada, htio sam vidjeti more, nije ga bilo lako pronaći', kaže drugi turist.

Puna dva mjeseca prošlo je od početka gradnje obalnog kolektora, a Rivom je promet potpuno zabranjen. Turizam jedva preživljava. 'Katastrofalno, katastrofalno! Hoće li turistima više pasti na pamet da se vrate', pita se turistička djelatnica Željka Domazet.

A od danas vrijede i nova pravila. Kazne za nepoštivanje zone zabrane. To uključuje i kretanje biciklom i mopedom. 'Sankcija je 500 kn ako ne poštuju prometni znak koji je već postavljen, odnosno 300 kn ako se kreću nogostupom', upozorava Josip Lukić, policijski službenik PU Istarske.

Na nova pravila najburnije su reagirali radnici kojima je Riva jedini put do posla. Ni najgore tek slijedi. Broj parkirnih mjesta sve je manji. Radovi koji neće biti gotovi više od godinu dana. A sezona samo što nije uhvatila svoj najveći zamah. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene