Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bilo je tu svega...

Što je radila Milanovićeva vlada protekle 4 godine?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlada Zorana Milanovića danas održava svoju zadnju sjednicu. Tom prigodom kao prva točka pred ministrima bit će kraće izvješće o radu.

U izvješću stoji i kako je ova Vlada svoju prvu sjednicu održala 29. prosinca 2011. godine, ali i da je sutrašnja - posljednja. Na 2264 stranice Vlada objavljuje sve što je radila u mandatu. Održana je 271 sjednica i odrađeno ukupno 5795 točaka dnevnoga reda. Vlada je zasjedala ukupno 218 sati i 55 minuta.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Dno ljestvice Milanović pokušao objasniti izjavu o Bugarima: "Mora netko biti zadnji" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

Sabor je na prijedlog Vlade donio ukupno 810 zakona od čega je 277 njih usklađeno sa zakonodavstvom EU. Tijekom Kukuriku vladavine bilo je i 5 interpelacija o radu Vlade, a ministri su 374 puta odgovorili na pitanja zastupnika. 81 akt upućen je Ustavnom sudu, 45 Upravnom.

Od 20 ministara Zoran Milanović u mandatu je zamijenio njih 9 te prvog potpredsjednika, ali ostao i bez jednog potpredsjednika, Nevena Mimice, koji je otišao u Bruxelles.

Vlada Zorana Milanovića u mandatu ostala je bez prvog potpredsjednika Radimira Čačića kojeg je na toj poziciji zamijenila Vesna Pusić, a na mjestu ministra gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Na oko pola mandata u vladu je ušla Anka Mrak Taritaš. Na samom početku mandata Zlatko Komadina napustio je mjesto ministra prometa i zamijenio ga je Siniša Hajdaš Dončić.

Mirela Holy zbog skandala morala je napustiti Vladu i umjesto nje stigao je Mihael Zmajlović.

Zoran Milanović zbog neslaganja riješio se Slavka Linića čiji je posao preuzeo Boris Lalovac. Željka Jovanovića zamijenio je Vedran Mornar, Rajka Ostojića Siniša Varga, a Andreu Zlatar Berislav Šipuš.

Promijenio se i ministar turizma - Veljka Ostojića gotovo na početku mandata zamijenio je Darko Lorencin.

Uz ovo izvješće Vlada će sutra predložiti skupštinama trgovačkih društava i drugim pravnim osobama od strateškog i posebnog značaja za RH kao i u većinskom vlasništvu države da radi izbjegavanja nastanka štete te u svrhu omogućavanja nesmetanog rada članovima nadzornih odbora, upravnih odbora i upravnih vijeća kojima istječe članstvo, produže članstvo do izbora/imenovanja novih članova, sukladno važećoj proceduri.

Zaključkom o reguliranju članstva u Upravama, Nadzornim i Upravnim odborima kao i u Upravnim vijećima u trgovačkim društvima od strateškog značaja i onima u kojima država ima većinsko vlasništvo, Vlada će privremeno produljiti članstvo dok nova Vlada ne izabere svoj kadar.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene