Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svega 20-ak dana - policijska aplikacija kojom građani mogu prijaviti prekršaj ili kazneno djelo - već je polučila prve rezultate.


Policija je zahvaljujući građanima čak i razriješila neke slučajeve, a mi smo provjerili - koliko je prijava bilo i ima li zlouporabe.

Vezani članci Andrija Jarak (Foto: Dnevnik.hr) Nasilje svi osuđuju i potiču da ga se prijavljuje, no što se događa nakon prijave? ''Sudski procesi traju godinama i većina žrtava odustaje'' Mjesto gdje je predviđena izgradnja novog plutajućeg LNG-a (Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL) Državni inspektorat reagirao na prijavu općine Omišalj i poslao inspekciju u roku od tri sata

Preko mobilne aplikacije, policija je u 20-tak dana dobila 1.457 prijava u svih 20 policijskih dežurstava. Najviše u Zagrebu. Njih 774 je prihvaćeno, a 516 odbijeno.

Svačija je anonimna, no kako bi policija znala gdje se djelo dogodilo - na mobilnom telefonu mora biti uključena lokacija.

POLICIJA OBJAVILA APLIKACIJU Anonimno prijavite prekršitelje zakona

'Građani najčešće prijavljuju one probleme s kojima se svakodnevno susreću. A to su različiti problemi u njihovim kvartovima, na ulicama gdje oni se kreću, tako da se u većoj mjeri prijave odnose na probleme u prometu', rekao je Krunoslav Borovec, pomoćnik ravnatelja policije.

No, bilo je i ozbiljnijih dojava koje su zahtijevale žurnu policijsku intervenciju i izlazak na teren. Mobilnu aplikaciju u 20-tak dana skinulo je 20 tisuća građana. Policija uskoro planira ponuditi mogućnost da im se pošalje i video, a ne samo fotografija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook