Uoči presice Branimira Bunjca (Živi zid), njegov stranački kolega Ivan Pernar stao je uz njega i poručio da je njegova odluka da napusti stranku, ako Bunjac iz nje bude izbačen - konačna.

Galerija


"Ja sam uvijek bio za razumna rješenja, ali i protiv toga da se unutarstranačke stvari rješavaju preko medija jer je to kontraproduktivno za stranku. Osuđujem one koji su organizirali presicu na Zrinjevcu i denuncirali mog kolegu Branimira Bunjca. Dogovor je uvijek moguć, ali za njega je potrebno više strana. S moje strane je uvijek postojala volja za razgovor", istaknuo je Pernar.

Vezani članci Branimir Bunjac održao konferenciju za medije (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 1 Bunjac o snimci svađe s Vuletićem: ''Urlali su na mene i psovali sve živo. Maltene su me prebili da potpišem ostavku'' Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Sinčić ide u "čišćenje": "Bunjac i Pernar sve rade zbog novca, moći i koristoljublja

"Čak sam i pretrpio odluku da se izbaci Bunjca iz stranke, ali kada sam vidio kako ga se denuncira kao čovjeka, onda se u meni prelomilo. Ista osoba koja je organizirala presicu na Zrinjevcu, mene maknula s liste za europske izbore je snimila i objavila taj video jučer", rekao je novinarima Pernar.

Dodao je i da ima osjećaj kao da priča sa zidom u stranci jer za stolom za razgovor s druge strane nema nikog. Iako nije formalno izašao iz Živog zida, stranačke kolege već naziva "bivšima".

"Kada kažem bivši kolege, govorim u smislu konteksta jer se ne osjećam kao dio te grupe i moj je osjećaj da će Vladimira Palfi uzeti mandat u Saboru. Ako ne dođe do kompromisa, sigurno ću osnovati novu stranku i ići ću na izbore samostalno ili u koaliciji, nije mi problem biti ni zadnji na listi. Ako birači odluče da je moja era u hrvatskoj politici gotova, to nitko ne može zaustaviti, moja sudbina ovisi o biračima. Ja iz Živog zida ne izlazim dok kod Branimir Bunjac bude sjedio sa mnom u Saboru. U onom trenutku kada ga se makne iz Sabora, ja ću izaći iz Živog zida", poručio je Pernar novinarima.

"Moja odluka je konačna", naglasio je.