Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama u Živom zidu

Sinčić suspendirao Branimira Bunjca pa objavio: "Ja idem u Europski parlament"

Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr)
Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivan Pernar i Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Ivan Pernar i Tihomir Lukanić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Ivan Vilibor Sinčić ide u Europski parlament (Video: Vijesti u 17h Nova TV) Ivan Vilibor Sinčić ide u Europski parlament (Video: Vijesti u 17h Nova TV) Foto: Vijesti u 17h Nova TV +0 Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida, suspendirao je Branimira Bunjca, njihovog saborskog zastupnika.

Ivan Vilibor Sinčić suspenziju Branimira Bunjca potvrdio je na konferenciji za novinare. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna otkrio pozadinu snimke Bunjac o snimci svađe s Vuletićem: ''Urlali su na mene i psovali sve živo. Maltene su me prebili da potpišem ostavku'' Slika nije dostupna RASPADA LI SE ŽIVI ZID? Branimir Bunjac: ''Živi zid je privatno vlasništvo jedne osobe, a to je Vladimira Palfi, koja odlučuje o svemu, neograničeno i sama''

"Ideja je da se profiliraju i rotiraju novi ljudi, njih pet. Dogovor je onemogućen, našli smo alternativno rješenje, da do parlamentarnih izbora ja odem u Europski parlament, a nakon toga ćemo vidjeti. Nisam očekivao da će se Branimir Bunjac ovako ponašati i očekujem da prepusti mandat meni da ga dam Lukaniću. Zbog takvog ponašanja sam suspendirao Branimira Bunjca, a o njegovoj budućnosti će se odlučivati", rekao je Sinčić.

Dodao je da će Tihomir Lukanić biti politički tajnik, Dominik Vuletić međunarodni tajnik, Toni Šunjić će biti novi glavni tajnik, Denis Martinić voditelj ureda u Bruxellesu, a Damjan Vucelić bit će Sinčićeva zamjena u Saboru "dok se ova situacija ne razriješi".

"Jednoglasno smo se dogovorili da Bunjac mora postupiti sukladno predizbornom dogovoru, a to je da prepusti mandat Tihomiru Lukaniću", rekao je Sinčić.

Suspenzija Branimira Bunjca stupa na snagu u srijedu, a Sinčić je rekao da će Bunjac "u kratkom vremenu" dobiti informaciju o tome.

Na novinarsko pitanje je li Tihomir Lukanić, koji je trebao ići u Europski parlament umjesto Sinčića, dao ostavku zbog inzistiranja Vladimire Palfi da u EP ipak ide Sinčić, Lukanić je rekao da "ništa nije dalje od istine". 

Branimir Bunjac na naše pozive nije odgovarao.

Snimka uzavrele situacije u stranci

Na snimci koju smo dobili može se vidjeti kako Branimir Bunjac viče na Dominika Vuletića, člana Živog zida kojeg je Sinčić u utorak proglasio međunarodnim tajnikom. U prostoriji su, između ostalih još i Sinčić i Tihomir Lukanić.

Vidi se kako se Bunjac Vuletiću koji mu više puta glasno ponavlja: "Što hoćeš, što hoćeš?", unosi u lice te Vuletiću govori: ''Nikad neće vidjeti Europarlament.''

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene