Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DORH na potezu

Pacijentice godinama optužuju zagrebačkog kirurga da ih je unakazio, konačno reagirala i Komora

Provjereno: posljedice estetskih operacija - 1
Provjereno: posljedice estetskih operacija - 1 Foto: Provjereno
Bivše pacijentice zagrebačkog estetskog kirurga progovorile su još prije nekoliko godina o komplikacijama i zdravstvenim teškoćama s kojima su se morale nositi nakon, kako kažu, nestručno izvedenih zahvata. Tek je ovih dana na slučaj reagirala Hrvatska liječnička komora.

Bivše pacijentice optužile su estetskog kirurga Matiju Miletića, vlasnika poliklinike MM Medestetica, za nestručno izvedene zahvate. Neke od njih imale su teške zdravstvene komplikacije, pa i bile hospitalizirane, a doktora su zbog toga prijavile nadležnim institucijama. O posljedicama estetskih operacija Miletićeve pacijentice progovorile su za Provjereno još 2021. godine, ali tek je ovih dana na slučaj reagirala Hrvatska liječnička komora.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zlouporaba Umjesto na one o kojima se trebao brinuti, šef udruge na sebe potrošio više od 12.000 eura

Povjerenstvo za stručna pitanja i stručni nadzor Hrvatske liječničke komore utvrdilo je da je Miletić počinio niz stručnih propusta tijekom liječenja jedne od pacijentica. Tu informaciju nam je Komora službeno potvrdila. Sad, kažu, čekaju DORH nakon čijih će se poteza pokrenuti pravni postupci.

Više priloga emisije Provjereno

O traumama i poteškoćama s kojima su se morale nositi zbog nestručnih estetskih zahvata žene su progovorile za emisiju Provjereno. Detaljno su ispričale što im se dogodilo i, tvrde, Miletić je bez njihova znanja "usne povećavao jeftinim implantatima koji su zabranjeni".

Pročitajte i ovo Uništenje u Gazi Nisu hrvatski državljani Osobe evakuirane iz Gaze hrvatskim vlastima dužne tisuće eura za avionske karte

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Kaznena prijava Šeks odbacuje optužbe za prijetnje smrću: "Gledala me na bezobrazan način. Samo sam joj rekao..."

"Ja sam otišla kod psihijatra. Ja s tim ožiljcima moram živjeti", govorila je jedna od pacijentica.

"Osjećam se poniženo, prevareno, nakaradno. Izložena sam tuđim pogledima, djeca me ispituju - mama, kad će ti to proć", ispričala je 2021. pacijentica kojoj je biopolimer ubrizgan u usne.

Unatoč optužbama pacijentica, Miletić je i dalje, nakon ovih istupa, poslovao u svojoj poliklinici na Vrbanima te se oglašavao na internetu kao "poznati hrvatski plastični kirurg s puno iskustva".

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene