Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zlouporaba

Umjesto na one o kojima se trebao brinuti, šef udruge na sebe potrošio više od 12.000 eura

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dubrovačka policija dovršila je istraživanje nad 48-godišnjim muškarcem i sumnjiči ga za dva kaznena djela.

Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju i povreda vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga kaznena su djela za koja policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sumnjiče 48-godišnjeg muškarca.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičeni, kao predsjednik udruge s područja Dubrovačko-neretvanske županije koja se bavi životinjama, ujedno jedini ovlašteni za raspolaganje novčanim sredstvima udruge, od početka 2020. do kraja 2022. na ime akontacija za materijalne troškove, sa žiro-računa udruge u gotovini podigao 41.943,70 eura.

Dio troškova, odnosno naknada, u ukupnom iznosu od 12.132,12 eura ne može se povezati s radom udruge ili se odnosi na obračun naknade za inozemne dnevnice na koje osumnjičeni nije imao pravo ili se odnosi na naknade na koje nije imao pravo. Time je prouzročio štetu udruzi u iznosu od 12.132,12 eura.

Pročitajte i ovo Marijana Puljak Gdje je njegova odgovornost? Marijana Puljak: "Plenković s trona najkorumpiranijeg premijera srušio čak i Sanadera"

Pročitajte i ovo Stadion Maksimir Dogovorili se Zagrebačka nadbiskupija prepušta Zagrebu zemljište za novi stadion Maksimir, evo što će dobiti u zamjenu

Također je utvrđeno kako je, da bi opravdao podizanje gotovine odnosno trošenje novčanih sredstava sa žiro-računa udruge, u poslovnim knjigama udruge evidentirao ukupno 67 nepotpunih i nevjerodostojnih putnih naloga.

Protiv osumnjičenog slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, objavila je dubrovačka policija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene