Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kaznena prijava

Šeks odbacuje optužbe za prijetnje smrću: "Gledala me na bezobrazan način. Samo sam joj rekao..."

Vladimir Šeks odbacio je optužbe zastupnice Karoline Vidović Krišto da joj je prijetio.

Vladimir Šeks odbacio je u četvrtak optužbe zastupnice Karoline Vidović Krišto (OIP) da joj je prijetio smrću i rekao kako je "mnoge ušutkao i ubio", ustvrdivši da "ubijanje" nije spomenuo već joj je poručio da se "obračunao s mnogima koji podnose lažne kaznene prijave, pa će i s njom".

"Laž je da sam ja jučer prijetio. Prolazio sam pored nje, gledala me na jedan bezobrazan način. Prišao sam joj i samo sam joj rekao - zašto pišeš i izmišljaš te lažne klevetničke kaznene prijave protiv mene? Ja sam već mnoge ušutkao pa ću tako ušutkati tebe. To je sve. Dakle, nisam ja njoj prijetio, ona laže", rekao je Šeks za Dnevnik Nove TV. 
 

Vidović Krišto tvrdi da joj je Šeks zaprijetio u srijedu popodne u restoranu Purger, zbog čega je protiv njega podnijela kaznenu prijavu državnoj odvjetnici, a sa slučajem je upoznala i ministra unutarnjih poslova.

Neizravno joj prijetio

Zastupnica je u priopćenju navela da joj je "6. prosinca 2023. godine, oko 17:30 u restoranu Purger u Petrinjskoj ulici u Zagrebu, prišao Vladimir Šeks, bivši predsjednik Hrvatskog sabora i savjetnik premijera Andreja Plenkovića, te mi je, unoseći mi se u lice i vrijeđajući me na osobnoj razini, iznio niz prijetnji".

Pročitajte i ovo Prosvjed vozača ZET-a Došao i Tomašević Održan prosvjed radnika ZET-a, ugasili autobuse na 15 minuta: "To su ljudi koji nisu za veće plaće otišli u Njemačku"

"Uz osobne uvrede rekao mi je 'da je on mnoge osobno ušutkao i ubio'. Na moje pitanje je li se time hvali, odgovorio je 'da je ponosan na to'. Na moje izjave da je razgovor završen jer me napastuje i prijeti mi, on je nastavio s prijetnjama sve dok ga saborski zastupnik Josip Šarić nije odveo iz restorana", kaže Vidović Krišto.

Šeks okrivljuje zastupnicu OIP-a

Šeks je u izjavi za Hinu potvrdio da je u jednom zagrebačkom restoranu, u kojem je bio sa zastupnikom HDZ-a Šarićem, na odlasku sreo zastupnicu OIP-a Karolinu Vidović Krišto koja je, kaže, "sjedila sama i bezobrazno i podcjenjivački ga gledala".

Tvrdi kako joj je rekao da se "obračunao s mnogima koji su podnosili lažne kaznene prijave, pa će tako i s njom". "Riječ 'ubijanje' nisam spomenuo, to je njezina izmišljotina", rekao je Šeks.

Pročitajte i ovo Obračun bandi u Švedskoj Sve za novac Zemlja blagostanja postala ratna zona bandi: Za svoje prljave poslove koriste djecu, otkriveno i kako ih regrutiraju

Poručio je da se s onima koji daju lažne izjave i podnose lažne kaznene prijave obračunava poduzimanjem odgovarajućih pravnih i političkih koraka. Podnošenje lažne kaznene prijave je kazneno djelo, a protiv Vidović Krišto namjerava podignuti kaznenu prijavu kada ne bude imala zastupnički imunitet.

Imaju povijest sukoba

Vidović Krišto prije mjesec dana podnijela je kaznenu prijavu protiv Šeksa i Bajića.

Šeksu je zasmetalo što je Vidović Krišto prije nešto više od mjesec dana podnijela kaznenu prijavu protiv njega kao bivšeg predsjednika Sabora i bivšeg državnog odvjetnika Mladena Bajića. Kako je tada pojasnila, bivši ministar unutarnjih poslova i glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak, javnobilježnički je ovjerio izjavu u kojoj je naveo da mu je Šeks izjavio da piše podlogu za kaznenu prijavu protiv Branimira Glavaša.

"Sam slučaj Jarnjakove izjave o Glavašu jest dokaz paraliziranog pravnog poretka. U svakoj iole uređenoj državi, na Jarnjakovu izjavu su DORH i policija morali trenutačno reagirati te su već morali biti pritvoreni: ili Šeks i Bajić – ili Jarnjak. Ali, što se događa u pravnoj šeksovštini? Ništa! Pravni poredak šuti. Prave se gluhi i slijepi", navela je pojašnjavajući razloge podnošenja kaznene prijave.

Pročitajte i ovo Stadion Maksimir Dogovorili se Zagrebačka nadbiskupija prepušta Zagrebu zemljište za novi stadion Maksimir, evo što će dobiti u zamjenu

U međuvremenu se javio i Josip Šarić koji je na svom Facebooku opovrgnuo Vidović Krišto.

Šarić potvrđuje kako je istina da je jučer bio u zagrebačkom restoranu, koji zastupnica navodi, i da ju je tamo sreo. Istina je također kako ju je uljudno pozdravio, rukovao se s njom te izašao van iz restorana, kaže.

"Nije istina da sam bio prisutan kada su ona i Vladimir Šeks razgovarali te nije istina da sam ja odveo gospodina Šeksa iz restorana. S obzirom da je, ničim izazvana, zastupnica Karolina Vidović Krišto iznijela dvije laži o meni, s pravom si postavljam pitanje koliko su uopće kredibilne i njezine ostale tvrdnje", navodi Šarić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene