Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbio se zaustaviti

Optužen Moldavac koji je divljao po Zagrebu u kombiju punom migranata

Kombi s migrantima
Kombi s migrantima Foto: Damir Krajac/Cropix
Osuđen je Moldavac koji u siječnju izazvao prometnu nesreću i pritom krijumčario 32 migranta.

Općinsko kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv 31-godišnjeg Moldavca koji je pritvoren od siječnja, kada je krijumčareći u kombiju 32 migranta, probio rampu na autocesti, divlje vozio i na Kustošiji udario u policijsko vozilo.

Tužiteljstvo je izvijestilo da moldavskog državljanina tereti za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj, ali i oštećenje tuđe stvari, obijesnu vožnju i dovođenje u opasnost života i imovine.

Pročitajte i ovo Dojava iz škole - 2 Dojava škole Dječak prijetio učenicima u školi: Policija mu u kući pronašla oružje

Okrivljenog 31-godišnjaka tereti se da je na području Sisačko-moslavačke županije preuzeo 32 stranaca, smjestio ih u kombi te ih ilegalno prevozio u smjeru Slovenije.

Kod čvora Karlovac najprije se oglušio na policijske svjetlosne signale i odbio se zaustaviti te je nastavio vožnju autocestom prema Zagrebu i punom brzinom prošao kroz spušten rampu na naplatnoj postaji.

Pritom je, dodaje tužiteljstvo, slomio rampu i oštetio mehanizam rampe načinivši štetu od najmanje 6032 eura.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća između Glavica i Hana Nedaleko od Sinja Teška prometna nesreća u Dalmaciji: Motociklist poginuo u sudaru s osobnim automobilom

Sudac istrage produljio pritvor

Dalje prema Zagrebu i po gradu, 31-godišnjak je vozio u suprotnom smjeru i brzinom značajno većom od dozvoljene, prolazeći kroz raskrižja dok su za njegov smjer bila upaljena crvena svjetla.

Tereti ga se i da je jureći do Kustošijanske ulice udario kombijem u vozilo kojim su policajci prepriječili prolaz kako bi ga zaustavili.

Pročitajte i ovo Boris Jokić, analitičar "Birači su sluđeni" Jokić: "DP-ova politika ima logiku tržnice. Pa tko je tu lud? Postoji samo jedno rješenje, sve drugo je čista prevara!"

Time je izazvao opasnost za živote osoba koje je prevozio, drugih sudionika u prometu i policajaca koji su netom prije udara istrčali iz vozila te na službenom policijskom vozilu prouzročio znatnu materijalnu štetu.

Tužiteljstvo dodaje da je sudac istrage produljio istražni zatvor protiv 31-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i ponavljanja kaznenog djela.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene