Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potpredsjednik HDZ-a

Butković zatečen s 4,2 milijuna kuna stranačkog duga: 'Nisam znao za to'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potpredsjednik HDZ-a i tehnički ministar Oleg Butković prokomentirao je vijest o dugu HDZ-a od 4,2 milijuna kuna moćnom hrvatskom poduzetniku Pavlu Vujnovcu vlasniku tvrtke Energia Naturalis i javnosti poznatog Prvog plinarskog društva (PPD).

Oleg Butković, potpredsjendik HDZ-a, tvrdi da niti zna, niti ima informacije o tome da je v.d. predsjednika HDZ-a Milijan Brkić posudio u ime stranke više milijuna kuna od Pavla Vujnovca, koji je za Nacional potvrdio da mu je HDZ ostao dužan 4,2 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Ivan Penava Iz minute u minutu Je li HDZ blizu dogovora s DP-om? Grbin otkrio tko mu je sve dao podršku, analitičar o Milanoviću: "Napravio je grešku" Andrej Plenković na TikToku Ležerno izdanje Plenković obraćanje na TikToku završio posebnim pozdravom, znate li što znači?

"Nisam znao za taj podatak, stvarno. Pročitao sam to u medijima. Ne znam, očekujem reakciju. Otići ću kasnije do stranke pa ću vidjeti o čemu se radi", rekao je novinarima Butković.

'Apsolutno ću kao potpredsjednik stranke tražiti objašnjenja jer to mi funkcija, a i odgovornost prema ljudima nalaže. Ali stvarno ne mogu više u ovom trenutku reći, stvarno nemam informacije', rekao je Butković. Na pitanje hoće li tražiti od stranke pojašnjenje, rekao je da hoće. "Apsolutno ću tražiti objašnjenje kao potpredsjednik stranke, jer to mi je funkcija, ali i odgovornost prema ljudima. No ne mogu više od toga u ovom trenutku reći, jer doista nemam informacija", rekao je Butković.

Na pitanje novinara je li dobro da tvrtka s ruskim kapitalom financira HDZ, Butković ponavlja da nema informacija i da ne zna pod čijim je kapitalom PPD. 'Pa etičko pitanje je pravo, vrlo je problematično na takav način postupati', kazao je ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

'Vi očito znate nešto što ja ne znam pa takva pitanja morate postavljati relevantnim ljudima i osobama', kaže Darko Horvat, predsjednik HDZ-a.

O padu potpore birača HDZ-u

Butković je komentirao i najnovije rezultate anketa u kojima potpora SDP-u raste, a HDZ-u opada.

"Pričekajmo završetak unutarstranačkog procesa u HDZ-u, izbor predsjednika, a nakon toga ćemo vidjeti. Te ankete su uvijek bile nesklone HDZ-u. Nama su jedina anketa izbori. Vjerujem da situacija u kojoj smo se našli, da je Vlada pala i da ovaj eksperiment nije uspio, po meni ga je bolje bilo prekinuti nego da traje četiri godine, kao što je trajao eksperiment Zorana Milanovića i te njegove Vlade. Rezultat njihovog rada je bio vidljiv. Nažalost građani sad vide ovo, jer ovo se bolje pamti, ali ponavljam, bolje da smo to prekinuli. Mi se kao stranka moramo iz svega ovog izdignuti, moramo povući pouke na ovim greškama i u ovim situacijama u kojima smo se našli i vjerujem da imamo snage za to i da će nam to građani ipak honorirati na kraju", poručio je.

'Makovec? Prvi put čujem za njega'

Butković je na kraju komentirao i mogućeg protukandidata Andreju Plenkoviću za predsjednika HDZ-a, Aleksandra Makovca.

"Ne znam, to prvi put čujem. Ne znam ni koji je to gospodin, ali svi su dobrodošli. Postupak traje do 6. srpnja, do ponoći i svatko se može kandidirati", rekao je Butković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene