Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak izlaze na izbore

Njima političari ne dolaze i nitko im ništa nije obećao: "Nemamo niti septičku jamu, ali imamo migrante, zvijeri između vuka i lisice..."

Aktualno Galerija Sela Sela Foto: DNEVNIK.hr Izbori na selu; ilustracija - 1 Izbori na selu; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izbori na selu; ilustracija - 2 Izbori na selu; ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izbori na selu; ilustracija - 3 Izbori na selu; ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izbori na selu; ilustracija - 4 Galerija 1/5 >>
Ostalo je još manje od tjedan dana do izbora i dok političari skupljaju glasove po gradovima, o ljudima iz ovih sela nitko ne mari. Njima to ne smeta, kažu da su sretni. Novinarka Dnevnika Nove TV Barbara Golja donosi ovu priču.

I dok političari iz svih stranaka koriste još zadnjih nekoliko dana prije parlamentarnih izbora idući tjedan i danonoćno obilaze gradove kako bi građanima objasnili da su baš oni najbolji izbor za iduće četiri godine, o ljudima koje je posjetila novinarka iz ovog priloga nitko ne mari.

Ljudi iz sela diljem Sisačko-moslavačke županije kao što su Brezovo polje, Žirovac i Dvor, upoznati su s time da se približavaju izbori, no ne mare o tome. 

Pročitajte i ovo Ansambl LADO - 1 Značajna suradnja Dvije ključne institucije za našu baštinu pripremaju se za veliki događaj: "Hrvatska će se predstaviti u Ujedinjenim narodima"

Josip Petrović iz Brezovog polja tako nije siguran ni u kojoj je izbornoj jedinici, a Željko Cvetković iz Žirovaca nadodaje kako ne zna kada je zadnji put u svojem selu vidio političara. 

Isto tako ne znaju ni s kojim još građanima Hrvatske dijele saborske zastupnike pa je tako Lazo Tintor iz Žirovaca bio iznenađen da je u istoj izbornoj jedinici s ljudima s Paga, Visa, Matulja i Viškova.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 12 Aktivan na mrežama Milanović objavio fotografiju i poslao znakovitu poruku: "Sve znate!"

Spremno poručuje da mu ne trebaju političari te nadodaje:

"Ne znaju ni oni što bi obećali ljudima koji imaju sve."

Brojni hrvatski građani na ovom području nemaju kanalizaciju ni septičku jamu, ali su sretni što nisu na tapeti političara.

Pročitajte i ovo Reporter Dnevnika Nove TV Hrvoje Krešić predstavio je drugi dio najrelevantnijeg predizbornog istraživanja Donosi Dnevnik Nove TV Drugi dio velikog predizbornog istraživanja: Evo što se događa nakon prekrajanja izbornih jedinica, dvije su u središtu pozornosti

Ljuba Vučković iz sela Klasnić kraj Kozara poručuje:

"Šta će oni nama u tu džunglu? Nas nema tu puno. Ja i muž smo najmlađi, a prešli smo 60 godina. Ja imam sve."

Isto potvrđuje i Željko Cvetković koji kaže kako ne zna čime bi se bavio da ne uzgaja pčele. 

"Ovo je džungla, sve je zaraslo, ja jednostavno nemam izbora."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Moguća smjena vlasti Poznata novinska agencija objavila analizu parlamentarnih izbora: "Plenkovićev HDZ gubi većinu"

Bez obzira na to što žive u selima za koje većina Hrvata nije ni čula i što nemaju ono bez čega većina građana ne može zamisliti svakodnevni život, ovi su sugovornici sretni. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene