Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Značajna suradnja

Dvije ključne institucije za našu baštinu pripremaju se za veliki događaj: "Hrvatska će se predstaviti u Ujedinjenim narodima"

Aktualno Galerija Ansambl LADO - 2 Ansambl LADO - 2 Foto: DNEVNIK.hr Ansambl LADO - 1 Ansambl LADO - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Sara Duvnjak i Zvjezdana Antoš - 3 Galerija 1/3 >>
Hrvatska je zemlja bogata kulturnom baštinom i institucijama koje brinu za očuvanje vrijednosti tradicijske kulture. Novinarka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak istražila je što se skriva iza suradnje dvije institucije koje su poznate po svojem radu na očuvanju kulturne baštine.

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado i Etnografski muzej u Zagrebu dvije su institucije ključne za kulturnu baštinu te za predstavljanje bogatstva i vrijednosti hrvatske tradicijske kulture. Novinarka Dnevnika Nove TV Sara Duvnjak istražila je što se skriva iza njihove suradnje.

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih"
Ravnateljica Etnografskog muzeja, Zvjezdana Antoš pojasnila je o čemu je riječ:

„Radi se o potpuno novoj priredbi koju smo napravili za naše posjetitelje koja je vezana uz izložbu intimni prostori svakodnevnice. Izloške u vitrinama je nadopunio predivan zvuk Lada.“

Ansambl LADO - 1 Sara Duvnjak i Zvjezdana Antoš - 3 Foto: DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo

Antoš je najavila kako je ovo tek jedan u nizu koncerata koji će se održati tijekom ove godine.

„Na taj način krećemo u jednu još intenzivniju suradnju s Ladom.“

A u bogatom opusu hrvatske kulturne baštine neće uživati samo domaći posjetitelji.

„Upravo pripremamo našu izložbu Hrvatska nematerijalna baština na UNESCO-vim listama koja će biti prezentirana između 21. i 30. svibnja u Ujedinjenim narodima u New Yorku,“ nadodala je Antoš.

Pročitajte i ovo Kuglice sladoleda - 3 Vrtoglave cijene Što građani misle o novim cijenama omiljene ljetne slastice: "Poskupio je više od svega, vidi se što nam je euro donio"

O važnosti održavanja kulturne baštine pričala je i umjetnica ansambla Lado, Ina Milačić.

Ansambl LADO - 1 Ansambl LADO - 2 Foto: DNEVNIK.hr

„Hrvatska tradicija i hrvatski folklor dio su našeg identiteta i veliko bogatstvo koje naš narod ima. Ansambl Lado uspješno radi na očuvanju tog bogatstva već 75 godina,“ rekla je Milačić te nadodala kako je možda čak i bitnije od promocije naše kulturne baštine na van, promocija među hrvatskom publikom.

„Važno je da je promoviramo i po našoj zemlji kako bi nove generacije koje dolaze znale što imamo,“ zaključila je Milačić.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene