Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susjedi nisu oduševljeni

Misteriozna Ukrajinka kupila je pet luksuznih nekretnina: Navodno je upletena u aferu s prodajom namirnica vojsci

Aktualno Galerija Hotel u Splitu - 4 Hotel u Splitu - 4 Foto: Dnevnik Nove TV Hotel u Splitu - 3 Hotel u Splitu - 3 Foto: Dnevnik Nove TV Hotel u Splitu - 2 Hotel u Splitu - 2 Foto: Dnevnik Nove TV +0 Hotel u Splitu - 1 Galerija 1/4 >>
Poduzetnica iz Ukrajine gotovo preko noći kupila je četiri hotela u Splitu vrijedna milijune eura. U Ukrajini ta vijest nije dočekana s oduševljenjem jer joj tamošnji mediji pripisuju aferu s prodajom namirnica vojsci i to po znatno višim cijenama.

Novi objekt na zapadnoj obali, tik iznad budućeg hotela Marjan,  moderno zdanje s bazenom i pogledom na lučicu, poslovni hotel uz jednu od najvažnijih prometnica te trideset soba udaljenih 200 metara od Dioklecijanove palače.

Nova važna "igračica" splitskog turizma očito nije puno birala kada je u samo nekoliko mjeseci kupila četiri potpuno različita hotela. A još jedan objekt u njezinu vlasništvu naalzi se na Makarskoj rivijeri

Ukrajinska investitorica prije pet godina u Brelima je kupila staru kuću, srušila je i krenula s gradnjom hotela. Danas je taj hotel gotovo dovršen, no prvi susjedi nisu oduševljeni njegovim izgledom.

"Ako je dozvoljeno graditi 60 posto građevinske parcele, koliko je ovdje izgrađeno 99,9 posto. Ajde nađite mi je li ima imalo 'igdi' malo zemlje?", požalio se susjed Ivo Šošić koji je potvrdio je da sve prijavio građevinskoj inspekciji, ali da mu ništa nisu odgovorili.

Pročitajte i ovo DORH Mnogo toga je na kocki Tko će biti novi šef DORH-a? Vlada će uskoro povući važan potez, a oporba ima svoj plan

"Projekt je užasan. Od same fasade koja je ovom crnom tonu. Ali došlo je do samih granica. Objekt nije rekonstrukcija nego je objekt jednostavno srušen i napravljen novi", na sličan problem požalio se i drugi susjed, Frane Šošić.

"Prošle godine prije sezone su mećali ovu fasadu. A većinom rade radnici iz Ukrajine", rekli su susjedi.

"Viđam gospođu jedno sedam-osam godina. Ona je kupila kuću ovdje dolje u blizini, tako da ono navrati kratko. U kontaktu je s mještanima"

Bijela višekatnica prvi red do mora, adresa je na koju je registrirana i tvrtka koja je kupila splitske hotele. Ali na ovu temu nitko nije bio raspoložen za razgovor. A odgovor nije došao ni mailom.

Prema javnim podacima, tvrtka ima jednog zaposlenog i tek pedesetak tisuća eura godišnjeg prihoda. Posljednjeg dana 2022. na računu su imali trinaest milijuna eura gotovine.

Pročitajte i ovo Karlovac: Olupina auta u kojem su stradali migranti - 1 Policija ne otrkiva mnogo Novi detalji stravične nesreće na A1: Otkriveno tko od migranata najviše surađuje

Pročitajte i ovo Žrtva napada Roditelji najavljuju prosvjed Žrtva napada u Vukovaru progovorila za Dnevnik Nove TV: "Vikali su 'Delije' i 'vadi nož' pa premlatili prijatelje koji pričaju na ekavici"

Za ove milijunske transakcije ukrajinski novinar Artem Ilyin saznao je od sunarodnjaka koji žive u Hrvatskoj.

"Iz prve nisam znao tko je ona, kako se zove, kojim poslom se bavi. Jednostavno me zainteresirala činjenica da jedna Ukrajinka investira u hrvatske hotele", rekao je novinar New Voice Ukraine.

Sada je priča zainteresirala cijelu državu ranjenu ratom, jer je hotelska poduzetnica prema pisanju tamošnjih medija ujedno i vlasnica tvrtke koja hranom opskrbljuje ukrajinsku vojsku. Više puta bila je akter afera, prema posljednjoj ministarstvu obrane prodavala je namirnice po znatno višoj cijeni, saznao je za Dnevnik Nove TV novinar Ivan Kaštelan.

Prema posljednjim informacijama, zagonetna Ukrajinka ima i petu nekretninu u Splitu.

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene