Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvoje je otrovano

Misteriozne smrti: U posljednjih mjesec dana troje novinara pronađeno mrtvo

Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: Afp
U posljednjih mjesec dana troje je novinara u Rusiji pronađeno mrtvo. Dvoje je umrlo trovanjem.

Zoja Konovalova (48) pronađena je mrtva u svome stanu u Krasnodaru prošloga petka. Bila je ruska voditeljica i glavna urednica državne televizije i radijskog emitiranja Kuban, jednog od nacionalnih televizijskih kanala ruskog predsjednika Vladimira Putina. 

Policija je odmah pokrenula istragu, a za sada se smatra da je uzrok smrt trovanje.

Pročitajte i ovo Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja

Osim novinarke, pronađeno je i tijelo njezina bivšeg muža (52). Njihova smrt posljednja je u nizu misterioznih smrti novinara od početka ruskog napada na Ukrajinu. 

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti izvijestila je kako na tijelima bivših supružnika nisu pronađeni znakovi ozljeda i sukoba.

“Navodni uzrok smrti je trovanje”, navodi taj televizijski kanal.

Par je iza sebe ostavio dvoje djece, kćer i sina. 

Ne radi se o izoliranom slučaju

Smrt novinarke nije izoliran slučaj u Rusiji. Drugi ruski novinar, Aleksandr Ribin, pronađen je mrtav u ponedjeljak ujutro u Rostovu, gradu koji se nalazi blizu rusko-ukrajinske granice. Uzrok njegove smrti još je nepoznat. 

Pročitajte i ovo Optuženi za izdavanje lažnih potvrda - 2 Plaćali po 100 eura Optuženi medicinska sestra i posrednici: Na lažnim potvrdama o cijepljenju zaradili više od 26.000 eura

Uz smrti ovih dvoje novinara, krajem prošle godine još je jedna novinarka pronađena mrtva u svome stanu u Moskvi. Radi se o novinarki Ani Carevoj (35) koja je bila zamjenica glavnog urednika Komsomolskaja Pravda. Uzrok njezine smrti navodno su upala pluća i groznica.

“Nikad se nije žalila na zdravlje. Nedavno se ispričala da ne može na posao zbog kašlja i temperature koja je naglo skočila na 39. Tri dana kasnije opet je dobila temperaturu, a preminula je 10. prosinca, nakon što je rekla da ide spavati”, izjavili su njeni kolege.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene