Obavijesti Video Pretražite Navigacija
više nego jasno

Škoro u svom govoru nije propustio priliku bocnuti protukandidate, pogledajte kako im je "spustio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Miroslav Škoro je u najavi svoje kandidature za predsjednika Republike bocnuo svoje protukandidate, Zorana Milanovića i Kolindu Grabar-Kitarović.

Miroslav Škoro se, objavljujući svoju namjeru da bude kandidat na izborima za predsjednika Republike, dotaknuo i svojih zasad najozbiljnijih protukandidata. 

Pročitajte i ovo Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Kampanja se zahuktava Već je 10 kandidata najavilo da će u utrku za Pantovčak: Tko će uspjeti prikupiti potpise? Slika nije dostupna osvrnuo se i na Škoru Milanović o predsjedničinu govoru na kninskoj tvrđavi: ''To je fejk. Vrijeme je da prekinemo prevaru koja se prodaje ljudima''

Iako ih nije spomenuo imenom, u dijelovima njegovog petominutnog govora sugestija na Zorana Milanovića i Kolindu Grabar-Kitarović više je nego jasna. 

"Drage Hrvatice i Hrvati, pripadnici nacionalnih manjina, ja vam neću obećati da će Hrvatska biti među najbogatijim zemljama na svijetu, ono što vam jamčim je da ću sve svoje intelektualne i poduzetničke sposobnosti staviti u funkciju države", rekao je Škoro.

U tom dijelu izjave jasna je aluzija na izjavu aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je u svom pobjedničkom govoru 11. siječnja 2015., kada je postalo jasno da je ona nova hrvatska predsjednica, rekla da će Hrvatska biti među najrazvijenijim zemljama EU-a. 

"I tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi netko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata. Hrvatska će biti među najrazvijenijim zemljama Europske unije", rekla je te večeri Grabar-Kitarović.

Milanovića se Škoro dotaknuo odmah u nastavku svoje izjave. "Za mene Hrvatska nije slučajna država i dokazat ću da je itekako uspješan projekt koji su ugrozili nesposobni političari", rekao je Škoro.

A da Hrvatska jest slučajna država doista je rekao Zoran Milanović 21. kolovoza 2012. prilikom obilaska područja pogođenih sušom. Isticalo se tada da je, primjerice, Općini Babina Greda to bila treća godina zaredom da se suočava s elementarnom nepogodom (dvije godine ranije pogodila ju je poplava, a 2011. suša).

"Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država", rekao je tada Milanović i ušao u legendu.

Za razliku od Milanovića, koji je svoju kandidaturu službeno najavio u ponedjeljak, aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović još se uvijek odbija izjasniti hoće li u utrku po novi mandat. Posljednje što je rekla na tu temu jest da kandidaturu neće objaviti prije 5. kolovoza

Ulazak u predsjedničku utrku dosad je najavio i bivši sudac i budući europarlamentarac Mislav Kolakušić. Da želi postati hrvatski predsjednik Kolakušić je najavio dan nakon izbora za Europski parlament, na kojima je osvojio čak 68.883 preferencijalna glasa, a cijela njegova lista ukupno 84.765 glasova.

Da će pokušati doći do Pantovčaka najavio je i Ivan Pernar koji je nedavno napustio Živi zid i najavio osnivanje Stranke Ivana Pernara.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene