Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijer Milanović o suši

'Prepušteni smo slučaju, a država prepuštena slučaju je slučajna država'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović, obilazeći sušom pogođena područja, zaključio je kako je Hrvatska 'slučajna država'

Obilažeći polja od suše stradalog kukuruza, premijer Milanović rekao je kako su ratari, koji su sijali pšenicu prošli dobro, međutim, oni koji su njive zasijali kukuruzom, prošli su loše.

Pročitajte i ovo Đorđe Gardašević, ustavni stručnjak Sporna odluka Ne stišavaju se reakcije na Ustavni sud: Stručnjak objasnio u čemu je problem Miroslav Šeparović, Zoran Milanović IZ MINUTE U MINUTU Šeparović: "U ožujku sam rekao da Milanović može biti mandatar, ali..."; Ustavna stručnjakinja: "Milanović će napraviti žrtvu od sebe"

>> Zoran Milanović u sušom poharanim poljima

Istaknuli su da je općina Babina Greda već treću godinu za redom pogođena elementarnom nepogodom, prije dvije godine to je bila poplava, a prošle i ove godine suša.

>> Jakovina: Štete od suše na su nekim područjima i stopostotne

'Očigledno smo svi prepušteni slučaju, a država koja je prepuštena slučaju je slučajna država', izjavio je Milanović te dodao kako reda mora biti i da se zbog složenosti problemi u poljoprivredi neće moći riješiti u ovoj godini.

Također je najavio da Vlada u ovom slučaju ne može učiniti mnogo. 'Novca nema, odnosno ima ga toliko malo da je to beznačajno', rekao je premijer.(B.D./T.Š./Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene