Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjednički govor

Kolinda Grabar Kitarović: Hrvatska će biti među najrazvijenijim zemljama Europe!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolinda Grabar Kitarović pobjednica je predsjedničkih izbora!

U najneizvjesnijim izborima u hrvatskoj povijesti pobjedu je odnijela kandidatkinja HDZ-a i koalicije Kolinda Grabar Kitarović. Pljeskom i pjesmom dočekana je na pozornicu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Najveća u 15 godina U nedjelju su svi hvalili birače, ali izlaznost nije pomogla Josipoviću! Slika nije dostupna Dva kandidata Crvena i plava Hrvatska: Provjerite kako su u ovom krugu glasali vaši susjedi

'Kad sam krenula u ovu bitku i prihvatila čast HDZ-a nogi su mi govorili što ti to treba? Ulaziš u bitku koju ćeš izgubiti. Ali ja se ne predajem, ne dam se. I tako ćemo raditi za Hrvatsku. Ne dam da mi netko kaže da Hrvatska neće biti prosperitetna i bogata. Hrvatska će biti među najrazvijenijim zemljama Europske unije', rekla je Kolinda Grabar Kitarović u svom pobjedničkom govoru.

'Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu, ima mjesta veselju, ali posao nas čeka. Ne sutra, već večeras', naglasila je novoizabrana predsjednica Republike Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović zahvalila je svojim stranačkim kolegama, obitelji i suradnicima koji se je podržavali u karijeri, posebno na putu do izborne pobjede.

Zahvaljujući svojim protukandidatima, poručila je kako je uvjerena da svi žele bolju Hrvatsku. ''Svi mi želimo bolju Hrvatsku i ova naša utrka, ovaj naš program, ovo što smo radili do sada sve je to dovelo do toga da se konačno usredotočimo na ono što je bitno - život hrvatskih ljudi u Hrvatskoj i iseljeništvu'', kazala je Grabar Kitarović.

Hrvatska dobila prvu predsjednicu u povijesti!

Sve je pozvala na ujedinjenje. "Pozivam one koji su dali glas Ivi Josipoviću da budu dio našeg tima, dio pokreta za bolju Hrvatsku, jer dosta je bilo podjela", poručila je.

Kazala je i da će se u potpunosti zalagati za vladavinu prava i nultu stopu tolerancije protiv korupcije te rješavanja pitanja sa susjedima. "Borit ću se za prava manjina u Hrvatskoj, ali ništa manje neću tražiti ni za Hrvate u susjednim zemljama", poručila je nova predsjednica.

'Dosta je bilo podjela, dosta je. Dosta mojih, njegovih, naših i vaših. Svi ste vi moji. Idemo zajedno, težak nas posao čeka, ujednimo se, ujedinimo svoje domoljublje ljubav i vjeru u domovinu, idemo je izvesti iz krize, završiti put koji smo krenuli pod Franjom Tuđmanom i odvesti Hravatsku u blagostanje', rekla je Grabar Kitarović.

'Hvala vam na vjeri jer narod koji ne vjeruje u sebe neće ga poštivati ni drugi. To što volimo svoje znači da cijenimo tuđe. Borit ćemo se za hrvatske nacionalne interese jer ovo je Hrvatska, a ne regija. I brinut ćemo o našoj Hrvatskoj, o našim ljudima, o našim umirovljenicima, nezaposlenima, onima pod blokadom, mladima koji odlaze. Brinut ćemo o svima kojima je pomoć potrebna, dat ćemo uzlet poduzetništvu, poljoprivrednicima. Mi ćemo zajedno zemlju izvući iz krize. Vjerujmo u sebe jer Hrvatska to može, hoće i zaslužuje', rekla je nova predsjednica.

'Mi smo jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast'

Prisjetila se i svih koje je, kako je rekla, susretala tijekom 30-tak tisuća kilometara koje je proputovala tijekom kampanje, ribara seljaka, poduzetnika, žena, poljoprivrednika, mladih, umirovljenika, branitelja, posebno onih u Savskoj... "Vi ste dio mog programa i vi ste moja snaga a ja ću biti vaš glas i vaša predsjednica", poručila im je.

Borit će se, obećala je, za hrvatske nacionalne interese jer ovo je, ističe, Hrvatska, a ne regija.

"Jamčim da se neću odmaknuti od vas, od naroda. Bit ću među vama i slušat ću vas. Idemo se ujediniti zajedno za bolji život u Hrvatskoj", pozvala je Kolinda Grabar Kitarović.

'Rezultat je takav da mene kao građanku zabrinjava'

'Dajem vam tri obećanja: Prvo - Čim siđem s ove pozornice, primit ću se posla. Vi ste moja snaga i ja moram biti vaš glas. Drugo - idemo dalje zajedno bez podjela, kao ujedninjena Hrvatska. Bit ćemo snažni. Treće - u potpunosti ću primijeniti program Za bolju Hrvatsku', dodala je.

Grabar Kitarović je ponovila kako će raditi na rješavanju otvorenih pitanja sa susjedima te ih pozvala na dijalog. 'Podržat ćemo hrvatski narod u BiH. Bez Hrvata nema ni BiH. Pozivam naše iseljeništvo da se vrati. Neka imaju vjere u Hrvatsku', rekla je novoizabrana predsjednica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene