Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osudio napade po bolnicama

Ministar Kujundžić o legalizaciji: ''Kanabis liječnici rijetko propisuju, pa ga uništavamo''

Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr
Ministar zdravstva Milan Kujundžić osudio je dva napada na liječnike i medicinsko osoblje u samo nekoliko dana.

''Što se tiče napada, to je nešto što je ružno i što smo više puta osuđivali'', poručio je ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirajući recentne napade u bolnici na Jordanovcu i u Dubravi.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Velika bijela psina Spasili ga kolege VIDEO Krvavi pohod morskog psa, slučajno snimljen trenutak netom prije napada: "Stopalo mu je otkinuto..."

Podsjetio je da su lani tražili izmjenu Kaznenog zakona kako bi se što bolje zaštitili zdravstveni djelatnici. ''Uvažavamo bolesnike i njihovu bolest, ali nasilje nad onima koji čuvaju njihovo zdravlje je za najstrožu osudu'', rekao je.

Dodao je da zakoni štite sve, a vjeruje da će nasilje biti sancionirano. Dodao je da se razmatra da se pojača zaštita bolnica kamerama i zaštitarima.

Komentirao je i smrt pacijenta u sanitetskom vozilu. ''Nisu tražili pratnju, a nažalost dogodio se incident, dalje ide istraga, ali to su stvari koje se nažalost događaju'', rekao je. Nije želio davati sudove dok ne dobije sve informacije.

Komentirajući Predsjedničinu najavu da će pomilovati Huanita Luksetića, osuđenoga na zatvor zbog posjedovanja marihuane, Kujundžić je odgovarao na pitanje hoće li se legalizirati marihuana u medicinske svrhe. ''Kanabis je na neki način legaliziran, ali u Hrvatskoj su liječnici rijetko indicirali takvu terapiju, pa smo veliku količinu uništili. Povjerenstvo to razmatra, to je područje koje treba analizirati'', naglašava ministar.

Ne zna kada će Povjerenstvo raditi na novom zakonu o pobačaju. ''Uvažavam mišljenje Crkve, ali i svačije mišljenje'', komentirao je izjave biskupa Mate Uzinića koji je rekao da Katolička Crkva protivi donošenju zakona koji bi ozakonili namjerno prekidanje života nerođene djece.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene