Obavijesti Video Pretražite Navigacija
u teškom je stanju

Huanitov odvjetnik podnio službenu molbu za pomilovanje, Predsjednica će reagirati čim ga dobije od Ministarstva

Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Poslana molba za pomilovanje Huanita (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/2 >>
Vladimir Gredelj, odvjetnik Huanita Luksetića, podnio je molbu za njegovim pomilovanjem Ministarstvu pravosuđa, nakon što je Luksetić zbog uzgoja marihuane koju je, kako tvrdi, koristio za ublažavanje bolova od mulitple skleroze, pravomoćno osuđen na dvije godine zatvora.

Kako je Gredelj objasnio, procedura je kod zahtjeva za pomilovanjem takva da se molba prvo šalje Ministarstvu pravosuđa, koje donosi neobvezujuće mišljenje i potom ga prosljeđuje Predsjednici, nakon čega ona donosi konačnu odluku.

Pročitajte i ovo Zaplijenjena marihuana Na području Kaštela Kada ih je ugledao, pokušao je pobjeći: 29-godišnjaku policija oduzela pozamašnu količinu droge Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće"

„Mislim da će se Ministarstvo ponašati u skladu s najavama Predsjednice“, kazao je Gredelj i dodao kako u slučaju zahtjeva za pomilovanjem nema propisanih rokova, ali se zato nada da će se „zbog dobrobiti njegova klijenta to dogoditi što prije“.

U razgovoru za DNEVNIK.hr odvjetnik ističe kako je Luksetić u teškom zdravstvenom stanju.

„On je duboko razočaran što mu je suđeno jer se nije bavio proizvodnjom i preprodajom droge, a sud je taj stav zauzeo bez dokaza. To ga je užasno potreslo i nije se oporavio. Prije je bio jako dobro raspoložen i spreman za borbu, ali sada je potpuno klonuo. Nadam se da to neće loše završiti“, kaže Gredelj.

Iz Ureda predsjednice poručuju kako će Predsjednica pričekati izvješće Ministarstva pravosuđa i obrazloženi prijedlog ministra pravosuđa, što ne dovodi u pitanje Predsjedničinu odluku o pomilovanju Huanita Luksetića.

Kako neslužbeno doznajemo, Predsjednica će odluku o pomilovanju provesti istog dana kad zaprimi izvješće Ministarstva.

S obzirom na to da je Predsjednica već ranije najavila kako namjerava pomilovati Luksetića, njegov je odvjetnik uz zahtjev Ministarstvu pravosuđa poslao i pismo zahvale Predsjednici koje prenosimo u cijelosti:

Poštovana gospođo predsjednice,

obraćam Vam se u svojstvu branitelja Huanita Luksetića u predmetu izvršenja pravomoćne presude Županijskog suda u Osijeku br.Kž-123/2018-11 kojom je Huanitno pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu .

Obraćam Vam se izvan propisane procedure ohrabren Vašim javnim istupom koji pokazuje i dokazuje prije svega ljudskost, koja Vas krasi i, i puno dublje razumijevanje problema koji je pred nama od površine koju su tek dotakli nadležni sudovi.

Nisam religiozan ali ne znam kako bih to drukčije nazvao no Božjom providnošću što upravo Vi u ovom trenutku od neprocjenjive važnosti za promociju temeljnog prva na život čovjeka obnašate dužnost predsjednice RH. Govorim ovo ohrabren Vašom najavom da ste spremni iskoristiti svoje pravo na pomilovanje čak i prije no što je naš zahtjev uopće upućen u Vaš ured što govori o dubini razumijevanja problema koji je pred svima nama, jer upućivanjem Huanita na izdržavanje kazne zatvora bio bi ugrožen i njegov život, budući je narušenog zdravlja , i nesposobnosti zdravog rasuđivanja, izjavio da će si oduzeti život ukoliko sustav ustraje na izvršenju kaznene sankcije.

Stoga smo najavu koju su prenijeli svi hrvatski mediji , da ste spremni u njegovu slučaju iskoristiti svoju ovlast da pomilujete HUanita doživjeli uistinu kao Božju providnost.

U ime Huanita i cijele njegove obitelji i moje ime kao njegova odvjetnika izvolite primiti izraze našeg najiskrenijeg i najdubljeg poštovanja.

U ime obitelji, okrivljenika i svoje osobno ime

Vladimir Gredelj ,odvjetnik

Inače, u tri godine, otkad je raspustila Komisiju za pomilovanja, taj čin milosti Predsjednica je primijenila na 14 osuđenika. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene