Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija na terenu

Susreti s migrantima postali svakodnevica i u Istri: U grupama su nakon dugo vremena žene i djeca

Pritisak miganata na Hrvatsku ne slabi. Između županija prolaze autobusima i vlakovima. Susreti ispod Učke s njima postali su svakodnevica. Policija je i u petak na terenu, a obišla ga je i ekipa Dnevnika Nove TV.

Stanovnici Lupoglava migrante tamo svakodnevno susreću. "Unutar možda dva tjedna ih je jako puno, kontinuirano. Tu je pruga, mogu se vidjeti grupice po 10-15 njih", rekla je Lucija. U grupama su nakon dugo vremena žene i djeca.

Pročitajte i ovo Istraga ubojstva studentice, ilustracija - 3 Ipak nije riječ o samoubojstvu? Mladom osječkom policajcu osumnjičenom za ubojstvo djevojke određen istražni zatvor

"Nemamo nekih prijava od naših mještana o eventualnim problemima na terenu, što je za mene najbitnije da nema problema ni spornih situacija, tako da zasada migranti dolaze, policija odrađuje svoj posao", rekao je načelnik općine Franko Baxa.

Što kažu u prihvatnom punktu u Rijeci, koja je krajnja destinacija migrantima, a što kažu statistika i mještani - pogledajte u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Katarine Jusić Mezga.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene