Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Izbori su sve bliže

Plinska afera Plenkoviću za vratom: ''Brinemo o velikom i bitnom, a male greške rješavamo kad mi to hoćemo''

Država stoji iza HEP-a, poručio je premijer Andrej Plenković u izjavi za medije nakon svečanosti u povodu završetka projekta INTEGRA tvrtke Jadran-galenski laboratorij nedaleko od Rijeke.

Plinska afera, nasilje nad ženama, napadi iz oporbe, incident na granici... - neke su od aktualnih tema koje je u izjavi za medije komentirao premijer Andrej Plenković nakon sudjelovanja na svečanosti u povodu završetka projekta INTEGRA tvrtke Jadran-galenski laboratorij nedaleko od Rijeke.

Upitan kad će rasvijetliti preostala neodgovorena pitanja u plinskoj aferi, Plenković opet nije odgovorio: "Sve je isto, kad budemo htjeli."

Boris Abramović, dosadašnji direktor Hrvatskog operatora tržišta energije, HROTE-a, koji je prvi upozorio na viškove HEP-ova domaćeg plina koji su se stvarali i koji su poslije prodavani na aukcijama i po jedan cent, više nije na čelu te agencije. Vlada je na zatvorenoj sjednici u četvrtak Nadzornom odboru HROTE-a predložila imenovanje njegova zamjenika Darjana Budimira na razdoblje od najduže šest mjeseci, odnosno do imenovanja direktora preko javnog natječaja.

Na pitanje o Abramovićevoj smjeni, premijer je samo kazao: "Istekao mu je mandat. Ići će natječaj, doći će netko drugi. Odradio je dva mandata."

Istaknuo je da HEP stoji dobro, a što se tiče privatizacije HEP-a, navodi da je to izmišljeno: ''Brinemo o velikom i bitnom, a male greške rješavamo kad mi to hoćemo. Država stoji iza HEP-a."

"Vlada brine o svemu, a oporba o nekom detalju"

Opetovao je da da su Vladine mjere pomogle građanima i institucijama u energetskoj krizi. “Mi smo tu krizu učinili gotovo nevidljivom. Vlada brine o svemu, a oporba o nekom detalju. Nitko od vas nije dao nikakvo rješenje. Ovi iz ljevice, Možemo i SDP, što su oni radili?"

Hoće li biti još smjena, pitali su novinari premijera. "O tom-potom", odvratio je Plenković, piše N1. Osvrnuo se i na incident na granici i traženja dijela oporbe da se na granicu šalje vojsku. 

"Nema vojske na granicama, nije Hrvatska u ratu. Te njihove ideje ignorirajte”, kazao je Plenković i dodao: "Ono što očekujemo od partnera, kao BiH, jest da kontroliraju i izlaz iz njihove zemlje, a ne samo ulaz."

"SDP je preko kolega u EP-u orkestrirao europske zastupnike socijaliste iz Italije da nam fabriciraju incidente na granici, nastojeći isprovocirati reakciju hrvatske policije u vremenu pristupanja Schengenu, mi smo to spriječili. To je SDP", ustvrdio je Plenković i dometnuo: "Oni će nama lijepiti etikete veleizdajnika, a aktivno su radili da Hrvatska ne uđe u Schengen."

Pročitajte i ovo Stepenice u nebo Tragedija u susjedstvu Turist poginuo u padu s popularne atrakcije, tijelo su izvukli iz 90-metara duboke provalije

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelitske snimke Recept za uništenje svijeta: Analiza razotkriva mračnu budućnost koja nalikuje Hladnom ratu

S obzirom na to da se obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, i to u spomen na Ljiljanu Hvalec, Gordanu Oraškić i odvjetnicu Hajru Prohić ubijene na zagrebačkom Općinskom sudu 22. rujna 1999. kao i ranjenu Stanku Cvetković, Plenković je poručio: "Napravit ćemo sve što može da se ono spriječi i iskorijeni."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene