Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporba nezadovoljna situacijom

Plenković nevjerojatno odgovorio kad će se riješiti afera plin za cent: "Kad budemo htjeli"

Aktualno Galerija HEP, ilustracija - 3 HEP, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr HEP, ilustracija - 2 HEP, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr HEP, ilustracija - 1 HEP, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ivana Kekin Ivana Kekin Foto: DNEVNIK.hr +0 Zvonimir Troskot Galerija 1/5 >>
U fokusu oporbe opet je afera plin za cent. Silni milijuni javnoga novca završili su, kažu, u rukama podobnih poduzetnika, a od cijelog niza mogućih odgovornih u lancu, foteljom je platio samo onaj koji je o nepravilnostima prvi progovorio. Predsjednika Vlade pak silne prozivke nisu pretjerano uznemirile.

Razrješenje čelnika Hrvatskog operatora tržišta energije za Most, koji je i otkrio aferu Plin za cent, samo je još jedan dokaz da Vlada nema ni volje ni želje ići u promjene cijele koruptivne mreže koja izvlači milijune javnog novca.

Boris Abramović jedini je koji je na to upozorio i sumnjaju, baš mu zbog toga nije produžen mandat. Oštro je reagirala cijela oporba.

"Samo zato što je čovjek iskomunicirao da je 2/3 našega plina završilo u rukama Pave Vujnovca taj čovjek je morao otići iz agencije", rekao je Zvonimir Troskot.
 

Pročitajte i ovo Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama u Puli - 17 Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama Mimohod protiv nasilja nad ženama: "Hrvatska je treća po broju ubijenih žena u EU"

"Sam Andrej Plenković nije ništa drugo nego glasnogovornik u Vladi Pave Vujnovca koji je očito dao mig da se smijeni jedini čovjek koji ga je raskrinkao službeno pred javnosti", dodao je Troskot.

"Meni tu djeluje da nije problem kad se krade nego je problem kada netko upozori da se to dogodilo", dodao je Peđa Grbin.

Pročitajte i ovo Eksplozija u Sevastopolju Glasna eksplozija VIDEO Pogođen stožer ruske mornarice na Krimu: "U tijeku je kibernetički napad bez presedana"

"Na istoku ništa novo na zapadu sve po starom. Općenito vam je u Hrvatskoj kad netko nešto upozorava ili ga se makne ili se čeka da mu izađe mandat pa ga se onda makne", izjavio je Daniel Spajić, saborski zastupnik.

"Moguće da je to osveta njemu, i jasna poruka svima onima koji bi eventualno, ne daj Bože, u nekoj drugoj situaciji također tako transparentno i otvoreno svjedočili", izjavila je Ivana Kekin.

Zašto Abramoviću nije produžen mandat - premijer šturo.

"Zato što smo stavili jednoga drugoga čovjeka privremeno, ići će natječaj, doći će netko drugi, a čovjek je koliko sam ja razumio, pred kraj svog radnog vijeka", izjavio je Plenković.

A o tome kad će raspetljati sve oko afere - još kraće.

"Kad budemo htjeli. O tom potom, reći ćemo vam sve", rekao je premijer. Takvi odgovori pale sve alarme oporbe.

"Sve ono što Andrej Plenković mjesecima pokušava prikazati kao jednu ne temu, zapravo je tema svih tema. Tema je tko nam je na vlasti i zašto se protiv korupcije u ovoj državi zapravo mi kao društvo putem institucija niti ne možemo boriti", napomenula je Dalija Orešković

Jer i glavna institucija za borbu protiv korupcije je u problemu. Fotelju šefa USKOK-a ne želi baš nitko. Zato je oporba brzinski skupila potpise ne bi li glavna državna odvjetnica već idući tjedan morala podnijeti izvješće o radu.

"Ne prijavljivanje nikoga na natječaj za ravnatelja ili ravnateljicu USKOK-a je samo, da tako kažem vrh ledene sante onoga što bi željeli pitati glavnu državnu odvjetnicu", poručio je Arsen Bauk.

Krivaca u lancu, misle, ima još.

"Ministar gospodarstva Davor Filipoviću koji je vidimo - nedodirljiv", istaknuo je Spajić. "Šef uprave HEP-a Barbarić koji je jedan od glavnih krivaca za aferu plin za cent", dodao je Marijan Pavliček.

Barbarića čeka još i kaznena prijava zbog bespravne gradnje na Hvaru. Hoće li uz sve to preživjeti aferu plin za cent doznat ćemo od premijera, a zna se i kada - kad budemo htjeli. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene