Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zelena čistka'

'Let's do it!': I Hrvatska se pridružuje najvećoj svjetskoj akciji čišćenja okoliša!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska se akcijom 'Zelena čistka' po prvi puta uključuje u najveću svjetsku akciju čišćenja okoliša.

Kampanja "Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš", koja se provodi u sklopu globalnog pokreta "Let's do it!" i svjetske akcije "World cleanup 2012." najveća je akcija čišćenja nepravilnih odlagališta otpada, a Hrvatska će se ovoj međunarodnoj akciji pridružiti prvi put.

Pročitajte i ovo Borba Hrvatske protiv klimatskih promjena - 3 eu zadala nekoliko ciljeva Hrvatska na putu do klimatskih promjena: Doznajemo koji su nam aduti, a gdje kaskamo za svijetom Najveću sekvoju na svijetu omotali folijom - 1 POŽARI U KALIFORNIJI Prijeti mu golema plamena stihija: Vatrogasci očajnički pokušavaju zaštititi najveće stablo na svijetu

U akciju su se uključile sve županije te više od 60 gradova i općina, a održat će se na više od 1.800 lokacija diljem Hrvatske.

Akciji koja je 2008. godine pokrenuta u Estoniji do sada se pridružila čak 91 zemlja. Svjetska iskustva pokazuju da volonteri u samo jednome danu mogu očistiti otpad za koji bi državi trebalo nekoliko godina i milijuni eura.

>> Od subote nas očekuje nova, ljepša i čišća Hrvatska

Velikoj akciji čišćenja nepravilnih odlagališta otpada 'Zelena čistka' pridružit će se i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene