Obavijesti Video Pretražite Navigacija
čeka se ministarstvo pravosuđa

Korak bliže izručenju Zdravka Mamića: Maksimir osvanuo s porukama bivšem čelniku Dinama

Maksimir išaran porukama Zdravku Mamiću (Foto: Dnevnik.hr)
Maksimir išaran porukama Zdravku Mamiću (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Provjereno o Zdravku Mamiću (Foto: Provjereno) Provjereno o Zdravku Mamiću (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Maksimir išaran porukama Zdravku Mamiću (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Županijski sud u Osijeku poslao je Ministarstvu pravosuđa dokumentaciju za izručenje Zdravka Mamića. Bivši čelnik Dinama sada je korak bliže granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Maksimir je osvanuo išaran porukama bivšem čelniku Dinama.

Županijski sud u Osijeku, doznaje DNEVNIK.hr, jutros je na adresu Ministarstva pravosuđa poslao dukumentaciju za izručenje Zdravka Mamića.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao"

U Ministarstvu doznajemo da dokumentacija još nije službeno zaprimljena, a čim je zaprime, nastavit će proceduru. Provjerit će svu dokumentaciju i odmah poslati zahtjev nadležnim tijelima u BiH.

Osječko-baranjska policija u petak je, po nalogu tamošnjeg Suda, raspisala tjeralicu za Mamićem kojemu je optužno vijeće 21. svibnja odredilo istražni zatvor.

Podsjetimo, temeljem prve od ukupno tri USKOK-ove optužnice, Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Aktualno Presuda Darku Kovačeviću stigla na Općinski sud u Zadru: Daruvarac uskoro iza rešetaka Žrtva Daruvarca progovorila ekskluzivno za Provjereno (Foto: Provjereno) Žrtva Daruvarca progovorila ekskluzivno za Provjereno (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Presuda Darku Kovačeviću stigla na Općinski sud u Zadru: Daruvarac uskoro iza rešetaka 1/2 >>

Drugom optužnicom, uz Zdravka Mamića, obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši "Dinamov"direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Inače, Mamić je otkazao za danas najavljenu konferenciju za novinare.

''S obzirom na veliko poštovanje prema radu odvjetnika Miljevića i pravne bitke koje su pred nama, odlučio sam njihovo mišljenje uvažiti i još jednom se ispričati medijima. Do drugog puta, kojeg će svakako uskoro biti, voli vas Zdravko Mamić", napisao je Mamić na Instagramu.

Maksimiru je jutros osvanuo išaran porukama Zdravku Mamiću.

"Ispuni obećanje", "Popij otrov pi**o!" i prekriženo "ZM".

Reagirali su na poruke Mamića za Provjereno da će, ako ga Bosna i Hercegovina izruči Hrvatskoj, izvršiti samoubojstvo kao što je učinio Praljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene