Obavijesti Video Pretražite Navigacija
po nalogu suda

Službeno potvrđeno: Policija izdala međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem

Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr
Pu osječko-baranjska je po nalogu osječkog Županijskog suda raspisala tjeralicu za međunarodnu tjeralicu za Zdravkom Mamićem.

Za Zdravkom Mamićem je u petak raspisana međunarodna tjeralica, potvrdila je policija za DNEVNIK.hr

Pročitajte i ovo Nastavak suđenja Mamićima - 1 Bivši igrači Dinama Nova svjedočenja na suđenju protiv Mamića: "Ne mogu se sjetiti da li je baš bilo tako, ali netko mi je donio novac" Slika nije dostupna OBJASNILI PROCEDURU Određeno kada se Zdravko Mamić mora javiti u Remetinec. Ako se ne pojavi, za njim će biti raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog

U PU osječko-baranjsku u petak stigao nalog nalog za raspisivanje tjeralice protiv bivšeg čelnika NK Dinama kojem je optužno vijeće tog suda 21. svibnja odredilo istražni zatvor.

Mamić je u petak na svom Facebook profilu pozvao ''sve predstavnike medija iz Bosne i Hercegovine, te Hrvatske da dođu na press konferenciju'' koju planira održati u ponedjeljak u 12.00 sati u hotelu Vila Regina u Međugorju.

Podsjetimo, temeljem prve od ukupno tri USKOK-ove optužnice, Mamić je u lipnju prošle godine na osječkom sudu nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora zbog izvlačenja oko 116 milijuna kuna iz Dinama, a neposredno uoči izricanja te presude otišao je u Bosnu i Hercegovinu, čije državljanstvo ima.

Drugom optužnicom, uz Zdravka Mamića, obuhvaćeni su njegov sin Mario, brat Zoran, bivši "Dinamov"direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Artur Vuksan.

Optužnica Zdravka Mamića tereti da je od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su klub oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene