Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru s pet na četiri godine zatvora.

Galerija


Županijski sud u Splitu preinačio je odluku Općinskog suda u Zadru i smanjio mu kaznu za godinu dana, a presuda je danas stigla na Općinski sud.

Vezani članci Ninoslav Jovanović Doživotna kazna zatvora! Presuda "Malčanskom berberinu" koji je oteo i silovao 12-godišnjakinju otkriva mučne detalje Zoran Mamić Zoran Mamić danas otputovao u BiH: Iako je pravomoćno osuđen, za to putovanje nema nikakvih zapreka

Glasnogovornik Suda Denis Klarendić izvijestio je da je kao olakotna okolnost uzeto priznanje krivnje i tvrdnja da će obeštetiti oštećenicu.

U roku od tri dana odluka ide sucu izvršenja, koji donosi odluku o upućivanju na izdržavanje kazne. Taj poziv Darko Kovačević Daruvarac treba preuzeti u roku od osam dana, a onda ima otprilike dva-tri tjedna za odlazak u zatvor.

U slučaju da se Daruvarac ne javi sucu, sudac izvršenja izdat će dovedbeni nalog. Ako se ne javi na izdržavanje kazne zatvora, izdaje se nalog o sprovođenju, a onda je moguća i tjeralica.

Odvjetnik pretučene djevojke najavio odštetni zahtjev

Odvjetnik Milan Petričić komentirao je presudu Darku Kovačeviću Daruvarcu. "Iz pozicije žrtve koju zastupam mogu reći da smo zadovoljni. Ono što je bilo zanimljivo u ovom predmetu bilo je pitanje koliko medijska pažnja utječe na odluku. Na odluku, vidjeli smo, nije utjecala. Sud je to potvrdio. Dileme o krivnji nije bilo. Ono na što je medijska pažnja utjecala je brzina postupka", kazao je Petričić.

Dodao je da se kvaliteta postupka vidjela u tome što je on riješen u godinu dana. Najavio je da će podnijeti zahtjev za odštetu. "Do sada ga nismo postavljali jer smo čekali rezultate onoga što se trebalo odraditi", dodao je.