Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu smanjilo je kaznu Darku Kovačeviću Daruvarcu za brutalno premlaćivanje djevojke u kafiću u Zadru s pet na četiri godine zatvora.

Galerija Darko Kovačević Daruvarac na čitanju presude (Foto: Dnevnik.hr) Završeno suđenje Daruvarcu (Foto: Pixsell, Dino Stanin) - 1 Žrtva Daruvarca progovorila ekskluzivno za Provjereno (Foto: Provjereno) +0 U Zadru održan prosvjed zbog puštanja na slobodu Darka Kovačevića-Daruvarca (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) - 4

Županijski sud u Splitu preinačio je odluku Općinskog suda u Zadru i smanjio mu kaznu za godinu dana, a presuda je danas stigla na Općinski sud.

Vezani članci Darko Kovačević Daruvarac izašao je iz zatvora na slobodu (Foto: Dino Stanin/Pixsell) - 6 Daruvarac izašao iz zatvora i poručio da neće bježati, obitelj žrtve u strahu Završeno suđenje Daruvarcu (Foto: Pixsell, Dino Stanin) - 6 Daruvarac već za mjesec dana može na slobodu. Može li hrvatsko pravosuđe tome doskočiti?

Glasnogovornik Suda Denis Klarendić izvijestio je da je kao olakotna okolnost uzeto priznanje krivnje i tvrdnja da će obeštetiti oštećenicu.

U roku od tri dana odluka ide sucu izvršenja, koji donosi odluku o upućivanju na izdržavanje kazne. Taj poziv Darko Kovačević Daruvarac treba preuzeti u roku od osam dana, a onda ima otprilike dva-tri tjedna za odlazak u zatvor.

U slučaju da se Daruvarac ne javi sucu, sudac izvršenja izdat će dovedbeni nalog. Ako se ne javi na izdržavanje kazne zatvora, izdaje se nalog o sprovođenju, a onda je moguća i tjeralica.

Odvjetnik pretučene djevojke najavio odštetni zahtjev

Odvjetnik Milan Petričić komentirao je presudu Darku Kovačeviću Daruvarcu. "Iz pozicije žrtve koju zastupam mogu reći da smo zadovoljni. Ono što je bilo zanimljivo u ovom predmetu bilo je pitanje koliko medijska pažnja utječe na odluku. Na odluku, vidjeli smo, nije utjecala. Sud je to potvrdio. Dileme o krivnji nije bilo. Ono na što je medijska pažnja utjecala je brzina postupka", kazao je Petričić.

Dodao je da se kvaliteta postupka vidjela u tome što je on riješen u godinu dana. Najavio je da će podnijeti zahtjev za odštetu. "Do sada ga nismo postavljali jer smo čekali rezultate onoga što se trebalo odraditi", dodao je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju