Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na teren izašli i vatrogasci

"Bio je osuđen na poziv u pomoć": Turist bez opreme, hrane i vode zalutao na Biokovu, spasili ga HGSS-ovci

HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2
HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2 HGSS Stanica Makarska
Aktualno Galerija HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 1 HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 1 Foto: HGSS Stanica Makarska HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2 HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 2 Foto: HGSS Stanica Makarska HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 3 HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 3 Foto: HGSS Stanica Makarska +0 HGSS dobio dojavu o izgubljenom turistu na predjelu Biokova - 4 Galerija 1/4 >>
Iza HGSS-a s područja Makarske još je jedna uspješna akcija spašavanja. Ovoga puta unesrećeni turist zalutao je na predjelu Biokova.

Hrvatska gorska služba spašavanja, stanica Makarska, zaprimila je u ponedjeljak nešto prije 14 sati dojavu PP Makarska o unesrećenom turistu.

Kako su napisali iz HGSS-a, izgubio se na predjelu Biokova iznad Brista. Krenuo je iz kampa u mjestu Podaca osvojiti vrh Viter, a nakon toga se nije znao vratiti natrag.

Pročitajte i ovo Darijo Brzoja o vjetrovima - 4 SVE O STRUJANJIMA ZRAKA Što ga čini tako posebnim i kako utječe na ljetno vrijeme? Pogledajte impresivan 3D prikaz o posebnom meteorološkom fenomenu

"Kako to već obično biva, unesrećeni nije imao adekvatnu obuću, ostao je bez vode i nije imao hrane, kartu niti se informirao o tom dijelu planine te je u startu bio "osuđen" na poziv u pomoć našoj Službi", prepričali su HGSS-ovci.

Osim 11 spašavatelja HGSS-a, na teren su izašla i tri vatrogasca DVD-a Gradac koji je također zaprimio dojavu.

"Napokon u 15:50 spašavatelji uspjevaju locirati unesrećenog koji je dehidriran, ali u dovoljno dobrom stanju da se može sam kretati", opisali su u svojoj objavi.

Pročitajte i ovo Hrvoje Japunčić i Hrvoje Krešić Visoke cijene Drugi smo po rastu cijena u cijeloj Europskoj uniji, financijski analitičar otkriva što nas čeka najesen: "Jedan segment imat će velik utjecaj"

Izgubljenog, unesrećenog turista u 17:20 ostavili su u kampu Podaca, a HGSS-ovci su se u svoju stanicu vratili u 18:15 i tako priveli kraju još jednu uspješnu akciju spašavanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene