Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliki praznik

Gradonačelnik Knina o negodovanjima uoči obljetnice Oluje: "Svake godine imamo tu istu diskusiju"

Aktualno Galerija Mario Jurič, novinar Nove TV Mario Jurič, novinar Nove TV Foto: DNEVNIK.hr Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić, gradonačelnik Knina Foto: DNEVNIK.hr Marijo Ćaćić i Mario Jurič Marijo Ćaćić i Mario Jurič Foto: DNEVNIK.hr +0 Priprema za proslavu Oluje u Kninu Galerija 1/4 >>
Knin se priprema za 28. obljetnicu Vojno-redarstvene operacije Oluja. Detalji službene proslave predstavljeni su danas.

Reporter Mario Jurič javio se uživo u Dnevnik Nove TV iz Knina, gdje je razgovarao s gradonačelnikom Marijem Ćaćićem.

Na pitanje što Grad čini kako bi život Kninjana bio bolji, Ćaćić kaže: "Već nekoliko godina vrlo intenzivno radimo na pripremi i provedbi različitih projekata, nastojimo sufinancirati europskim sredstvima, i mislim da smo u tome dosta uspješni.

Grad Knin ima sreću pa provodimo jedan program integrirane regeneracije, kojim su osigurana vrlo značajna europska sredstva za projekte. Što se broja stanovnika tiče, u međupopisnom razdoblju od 2011. do 2022. izgubili smo oko 25 posto ukupnog broja stanovnika na području grada Knina. Međutim, prema službenim podacima Državnog zavoda za statistiku od 2020. bilježimo zaustavljanje odljeva stanovnika s ovog područja i čak od 2020. pa naovamo rast broja, odnosno povratak jednog dijela onih koji su, nažalost, ranije otišli trbuhom za kruhom, u neke zapadne, razvijenije zemlje."

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problemi Skoro kao u Hitchcockovu filmu: Gradić teroriziraju opasne ptice - "Lebdio je pokraj njegove glave pokušavajući ga uhvatiti"

Što se tiče obilježavanja obljetnice Oluje, Ćaćić kaže: "U Kninu imamo središnju nacionalnu proslavu, obilježavanje tog velikog, trostrukog praznika, Dana pobjede i domovinske i zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Jako nam je drago da je ta središnja proslava upravo ovdje, gdje je najprimjerenije da ona bude. Očekujemo da sve protekne lijepo i da dostojanstveno obilježimo taj nama najznačajniji događaj."

Komentirao je i kako u organizaciji uvijek nekome nešto ne bude po volji, ali i dodao da se neki detalji još uvijek bruse. Reporter Jurič kazao je kako neki branitelji negoduju jer im se, kažu, ograničava dolazak te da im se traže akreditacije. "Svake godine imamo tu istu diskusiju. Uvijek sam zastupao da se treba otvoriti Dinarino igralište na kojem se obilježava ta središnja proslava, da se treba potpuno otvoriti prema građanima, prema našim braniteljima, koji su zaslužni što smo mi danas uopće ovdje.

Pročitajte i ovo Zgrada MORH-a do 15. kolovoza Zaposlite se u MORH-u! Ovo su radna mjesta koja treba popuniti

S druge strane, postoji bojazan osoba koje su u sigurnosnom sustavu, koje se brinu o sigurnosti najviših dužnosnika - na taj dan ovdje u gradu Kninu borave sve tri glave vlasti, predsjednik države, predsjednik Sabora i Predsjednik Vlade. Trebamo razumjeti i njihov aspekt cijelog problema." 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene