Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

najčešća prevara

Pazite da vam ne podvale! Ova kovanica nije jedan euro, vrijedi čak 20 puta manje

Ilustracija - 5
Ilustracija - 5 Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija - 5 Ilustracija - 5 Foto: Getty Images Ilustracija - 4 Ilustracija - 4 Foto: Getty Images Ilustracija - 3 Ilustracija - 3 Foto: Getty Images Ilustracija - 2 Ilustracija - 2 Foto: Getty Images +0 Ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Jedna turska lira vrijedi 0,05 eura, a kovanica je vrlo slična kovanici jednog eura i jedna je od najčešćih koje prevaranti podvaljuju neopreznim građanima.

Tek se navikavamo na euro kao novu valutu kojom trebamo svakodnevno plaćati i trgovati, a već su počele i prve prevare koje vrebaju neoprezne građane.

Jedna od najčešćih prevara na koju upozoravaju i druge europske zemlje jest podvala kovanice od jedne turske lire, koja je vrlo slična kovanici jednog eura.

Ilustracija - 5 Ilustracija - 1 (Foto: Getty Images)

Pročitajte i ovo Ilustracija kreativni prevaranti Građani, oprez! Filmskom novčanicom eura uspio obaviti šoping: Ovako možete najlakše prepoznati lažne eure

Budite na oprezu, vrijednost između tih dviju kovanica je ogromna. Jedna turska lira vrijedi tek 0,05 eura. Ovo je i najčešća prevara koja je prethodnih godina zabilježena u brojnim europskim zemljama, pogotovo u turističkim destinacijama, a britanska je policija na to upozoravala svoje građane koji su putovali u Španjolsku.

Osim jednog eura, česta ja prevara i s kovanicom od dva eura, koja je po veličini i težini također vrlo slična turskim lirama.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Martina Skenderović Božičević, voditeljica Odjela nacionalnog centra za analizu gotovog novca HNB-a MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA Stručnjaci otkrivaju kako prepoznati lažne eure, kao i koje su novčanice najdraže krivotvoriteljima

U utorak je policija upozorila i da su se pojavile lažne novčanice eura, koje su zapravo bile filmski rekvizit.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene