Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Laki je malo nervozan"

Jandroković otkrio javnosti tko je AP: "Vjerojatno je riječ o premijeru, ali isto je tako bitno u kojem se kontekstu spominje"

Aktualno Galerija Gordan Jandroković Gordan Jandroković Foto: DNEVNIK.hr Peđa Grbin Peđa Grbin Foto: DNEVNIK.hr Marijana Puljak Marijana Puljak Foto: DNEVNIK.hr +0 Davor Božinović Galerija 1/4 >>
O aferi koja potresa vladajuće šutio je danima. I danas kada je stao pred kamere, šef Sabora Gordan Jandroković otkrio je javnosti tko je AP! A oporba je jedva dočekala uzvratiti udarac premijeru na sve kritike koje istresao na njihov račun. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sabina Tandara Knezović.

Gordan Jandroković razotkrio je misterij svih misterija. I izgovorio ono što nitko od vladajućih nije. Tko se krije iza inicijala AP!

"Vjerojatno je riječ o premijeru, ali isto je tako bitno u kojem se kontekstu spominje. Vidljivo je da oni koji ga spominju nisu zadovoljni onime što je on činio", rekao je  Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskog sabora. 

Pojasnio je i zašto je bivši šef Hrvatskih šuma pisao baš njemu.

"Zašto je odabrao baš mene i je li se samo meni žalio to ne znam. Činjenica je da tu nema apsolutno ništa što je sporno. Mene nije pitao o upravljanju poduzećem ili bilo kakvim kadrovskim odlukama nego se požalio na neke odjeke političkih zbivanja koji su se događali", rekao je Jandroković.

A oporba uzvraća premijeru na optužbe da su oni krivi za sve
i da kreiraju ne-teme kako bi stvorili kaos.

"Laki je malo nervozan. Očigledno se steže obruč oko najbližih suradnika", rekao je Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.

Pročitajte i ovo Ministri s optužnicom Jedan uhićen na dužnosti Brojne afere: Zamijenjena ili smijenjena čak 22 ministra u dva mandata Andreja Plenkovića

"Lagali kako bi sakrili korupciju, nepotizam, klijentelizam,  pogodovanje rođacima koji ovih dana izlaze na vidjelo
a koja se ne pamti od Ive Sanadera", rekao je Peđa Grbin, predsjednik SDP-a.

"Dobro se koprca. Ne pazi na riječnik. Vidjeli smo i da etiketira gospođu Đerek i naziva ju ona Đerek", rekla je Marijana Puljak.

"Plenki, a što si nervozan? Ovo nije ništa osobno. Ako tvoji ministri i najbliži suradnici, kako tvrdiš, nemaju što skrivati, zašto se onda boje ispitivanja DORH-a", kaže Domagoj Hajduković.

Pročitajte i ovo Mirela Holy Hdz i njihovo leno Mirela Holy o aferi HDZ-a sa zapošljavanjem: "Riba uvijek smrdi od glave, a Milanović je ispao potpuni licemjer"

Pročitajte i ovo Marko Milić SVE PRIKUPLJAJU Povjerenstvo za sukob interesa proučit će SMS poruke glasnogovornika Vlade Milića

Glavnu državnu odvjetnicu zastupnici će moći ispitivati drugi tjedan.

"U utorak će već biti na antikorupcijskom vijeću tako da
vjerujem da će i u samoj sabornici biti idući tjedan. Ova bruka doslovno treba stati", rekao je Božo Petrov.

U prepiskama kolega - Jandroković ne vidi ničiju krivnju: "To može biti informiranje, može biti zahtjev vezan uz nešto ali iz ovih materijala
koje imamo to je jako teško procijeniti i zato je važno da institucije nisu pod pritiskom. Ono što radi oporba i dijelom predsjednik je pritisak."

Iako i njega pritišću, - preko veze, kaže Božinović, nikad nikog nije zaposlio.

"I sinoć me jedan gospodin na večeri od kandelore nešto pitao
što bi moglo biti na tragu ovoga o čemu vi govorite", rekao je 
Davor Božinović ministar unutarnjih poslova

To je nažalost Hrvatska svakodnevnica. Pitanje je samo drže li se svi procedure.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene