Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glavni ravnatelj policije

Nikola Milina za Dnevnik Nove TV o tučnjavi na Platku: "Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije"

Još uvijek se raspetljava slučaj tučnjave koja se dogodila na Platku, a iz Nove Gradiške stigla je snimka obijesna vožnje maloljetnika koja je prethodila prometnoj nesreći. Te teme u Dnevniku Nove TV komentira glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Društvenim mrežama proširila se snimka obijesne vožnje maloljetnika koji su se na kraju zabili u betonski stup. Vozač (17) je teže, a njegov suvozač (16) lakše ozlijeđen. Taj je događaj za Dnevnik Nove TV komentirao ravnatelj policije Nikola Milina.

"Tek će se utvrditi je li ovo bilo prvi put da su ovako nešto napravili. Zasad znamo da su oni to napravili bez znanja roditelja", rekao je te dodao: "Ovim putem apeliram da svi damo doprinos da smanjimo stradavanja u prometu."

Pročitajte i ovo Policija na Platku: Ilustracija - 4 Više ozlijeđenih osoba Najnoviji razvoj slučaja napada na Platku: DORH naredio nove izvide!

Milina je u razgovoru s reporterom Domagojem Mikićem razgovarao i o tučnjavi na Platku te objasnio zašto je policija izdala prekršajne, a ne kaznene prijave.

"Nema tu nikakvog misterija. Policija je odmah privela tri osobe, utvrdila činjenice, dokaze i ispitala sve sudionike. Policija nema odmah sliku o događaju koju sada imamo", rekao je.

"Policajci moraju utvrditi činjenice da bi se utvrdilo je li netko napravio prekršajno ili kazneno djelo. Nedvojbeno je utvrđeno da se radi o prekršaju javnog reda i mira", dodao je.

Pročitajte i ovo Tučnjava na Platku Za DNEVNIK.hr Ugledni odvjetnik nakon što je pogledao snimku makljaže na Platku: "Moglo bi biti kazneno djelo..."

Također je rekao da po pitanju ovog događaja nije bilo nikakvih pokušaja zataškavanja.

"Mi smo prošle godine imali 8055 prekršaja iz domene javnog reda i mira, ali samo za članke 6. i 13., koji uključuju i ovaj događaj. Tako da se praktički svaki sat dogodi prekršaj", objasnio je Milina.

Mikić ga je zatim pitao je li u Rijeku poslan nadzor.

"Nismo. Poslali smo policijske službenike koji su za ovakve događaje specijalizirani i oni su pružili potporu", odgovorio je te se osvrnuo na tvrdnje da policija nije dobro odradila svoj posao: "Ja sam zadovoljan učinkovitošću hrvatske policije".

Driftanje na snijegu je samo komunalni prekršaj

Milina nije želio odgovoriti na Mikićevo pitanje o tome jesu li tri MMA borca koja su sudjelovala u tučnjavi otprije poznata policije, ali je odgovorio na pitanje o alkoholiziranosti sudionika.

"Najveća izmjerena koncentracija je 2,9 promila u krvi, ali to je među sudionicima, a ne počiniteljima", rekao je Milina.

Pročitajte i ovo Marko Rakovac, HGSS ZA DNEVNIK NOVE TV Dopročelnik HGSS-a o njihovu članu ozlijeđenom u tučnjavi na Platku: "Ne osjeća se dobro. Ima vrtoglavice, teško mu je čitati"

Osim toga, ravnatelj policije komentirao je i činjenicu da je driftanje na stazi samo komunalni prekršaj.

"Zakon o sigurnosti prometa na cestama govori o cestama. Ovo je apsolutno neprimjereno, ali se ne postupa po tom zakonu. To ne može biti obijesna vožnja kako je regulirana zakonom", rekao je.

Pročitajte i ovo Tiriel Luka Abramović za DNEVNIK.hr Trener se odrekao MMA borca koji je prebio HGSS-ovce: "Luka više nije član kluba"

Na kraju ga je Mikić pitao je li povjerenje između policije i HGSS-a poljuljano, kao što je to u petak rekao pročelnik riječke Marko Andrić.

"Siguran sam da tu neće biti nikakvih prijepora oko daljnje suradnje. Ovo je događaj koji je izazvao izuzetnu pažnju javnosti i sumnje da policija nije poduzela sve što je u njenoj nadležnosti, ali to zasigurno neće utjecati na naše povjerenje i suradnju", odgovorio je ravnatelj policije.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene