Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan uhićen na dužnosti

Brojne afere: Zamijenjena ili smijenjena čak 22 ministra u dva mandata Andreja Plenkovića

Brojne afere dogodile su se u dva mandata premijera Andreja Plenkovića - čak 22 ministra bilo je smijenjeno ili zamijenjeno. Neki su otišli svojom voljom ili su prešli na druge funkcije. Većina je smijenjena zbog afera u kojima su se našli, a protiv petero, sad već, bivših članova Vlade podignuta je i optužnica.

Jedini ministar ikad koji je uhićen na dužnosti i tijekom mandata je bivši ministar graditeljstva Darko Horvat.

USKOK je tada podignuo optužnicu i protiv bivšeg ministra Tomislava Tolušića i nekadašnjeg potpredsjednika Vlade, Borisa Miloševića.

Najveći dio optužbi odnosi se na namještanje potpora za područja naseljena nacionalnim manjinama, navodi se u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Dine Ćevid.

Prema optužbama, oni su za tvrtke i obrte koje su im iz raznih razloga bili važni tražili potpore, premda te tvrtke nisu zadovoljavale kriterije.

Pročitajte i ovo Marko Milić SVE PRIKUPLJAJU Povjerenstvo za sukob interesa proučit će SMS poruke glasnogovornika Vlade Milića

Optužbe protiv Josipa Aladrovića se, pak, odnose na dva slučaja sređivanja zapošljavanja u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje.

To je prvi put u povijesti hrvatskog pravosuđa da su jednom optužnicom obuhvaćena tri člana, tada aktualne, Vlade. Tomislav Tolušić, bio je smijenjen sedam mjeseci prije.

Optužnice je podizao i Ured europskog javnog tužitelja i to protiv bivše ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac.

Pročitajte i ovo Marko Milić nova afera Hrvatske šume oglasile se o zapošljavanju prijatelja glasnogovornika Vlade

Isti ured vodi istragu i protiv Tomislava Tolušića zbog sumnji na dva kaznena djela zloporabe europskih fondova prilikom izgradnje vinarije za svoj OPG i podizanja novih vinograda zbog čega je njegova vinarija i blokirana.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene