Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom je profilu na Facebooku čestitala Dan žena te pritom otkrila kakve joj poruke svakodnevno stižu u inboks.

Galerija


"Glupa Kokoš", "Uz to što si antipatična još si i glupa", "Izrekao bih ti još mnoge uvrede, ali nemam vremena za probleme sa zakonom", "Ubij se sama da naše ruke budu čiste", pročitala je ministrica samo neke poruke koje joj stižu putem društvenim mreža i poručila da u 2019. godini nijedna žena u Hrvatskoj ne bi trebala primati takve poruke. 

Vezani članci Andrej Plenković i Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Sindikati o premijerovoj poruci Kujundžiću i Divjak: "Vaša je današnja izjava skandalozna. Doći ćemo na Markov trg" Milan Kujundžić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Kujundžić nakon premijerove packe: "Nitko mene nije lupio po prstima niti se ja svrstavam igdje. Ja sam Hrvat". Divjak: "Bilo je baš simpatično!"

"Kao žena na javnoj funkciji, uvijek sam spremna na kritike, ali ne i na vrijeđanja koja žene diljem Hrvatske još uvijek, u 2019. godini, podnose samo zato što su žene. Zajedno se moramo boriti protiv ovakvih uvreda i predrasuda i rušiti staklene stropove koji sputavaju žene", poručila je ministrica.

Danas slavimo upravo njih: Pet priča sasvim "običnih" žena u Hrvatskoj, u kojima će se mnoge prepoznati