Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na svom je profilu na Facebooku čestitala Dan žena te pritom otkrila kakve joj poruke svakodnevno stižu u inboks.

Galerija


"Glupa Kokoš", "Uz to što si antipatična još si i glupa", "Izrekao bih ti još mnoge uvrede, ali nemam vremena za probleme sa zakonom", "Ubij se sama da naše ruke budu čiste", pročitala je ministrica samo neke poruke koje joj stižu putem društvenim mreža i poručila da u 2019. godini nijedna žena u Hrvatskoj ne bi trebala primati takve poruke. 

Vezani članci Dario Kordić (Foto: Pixsell, Dusko Jaramaz) Bošnjačko nacionalno vijeće: "Kordićevo predavanje je monstruozno, sablaznjujuće i za svaku osudu" Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Kuščević: "Nitko nema pravo prozivati Darija Kordića, on je odslužio kaznu"

"Kao žena na javnoj funkciji, uvijek sam spremna na kritike, ali ne i na vrijeđanja koja žene diljem Hrvatske još uvijek, u 2019. godini, podnose samo zato što su žene. Zajedno se moramo boriti protiv ovakvih uvreda i predrasuda i rušiti staklene stropove koji sputavaju žene", poručila je ministrica.

Danas slavimo upravo njih: Pet priča sasvim "običnih" žena u Hrvatskoj, u kojima će se mnoge prepoznati