Obavijesti Video Pretražite Navigacija

General Čermak ostaje u haškom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Raspravno vijeće Haškog suda (ICTY) odbilo je pustiti generala Ivana Čermaka na privremenu slobodu tijekom stanke u suđenju trojici hrvatskih generala optuženih za zločine počinjene tijekom Oluje.

"Vaš je zahtjev odbijen", kazao je na kraju raspravnog dana predsjedavajući sudac Alphons Orie braniteljima generala Čermaka koji su takav zahtjev podnijeli u ponedjeljak obzirom da je bilo poznato da će uslijediti stanka u suđenju do 7. travnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Komentirat će reakciju na presudu Što očekujete od današnjeg boravka glavnog haškog tužitelja u Zagrebu? Slika nije dostupna Nastavlja se zajednička strategija Obrani Markača zločinački pothvat, Gotovininoj topnički dnevnici

Orie je kazao kako će sudsko vijeće tijekom poslijepodneva objaviti obrazloženje svoje odluke da general Čermak ostane u haškom pritvoru.

Četvrti dan suđenja generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču protekao je u protuispitivanju prve svjedokinje haškog tužiteljstva, bivše prevoditeljice UNCIVPOL-a, koja je svjedočila uz zaštitu identiteta.

Iako je bila najavljena mogućnost izvođenja svjedoka 17. i 18. ožujka, predsjedavajući sudac nakon zaključenja svjedočenja prve svjedokinje haškog tužiteljstva najavio je kako se suđenje nastavlja nakon trotjedne stanke 7. travnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene