Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Obrane generala nepravomoćno osuđenih u Haagu nastavljaju zajedničku strategiju.


Kako je odvjetnika generala Mladena Markača rekao za Dnevnik Nove TV, njihova obrana se usredotočila na pobijanje teze o udruženom zločinačkom pothvatu a obrana Gotovine na topničke Dnevnike.

>> Gotovina se zahvalio, ne želi da trg u Splitu nosi njegovo ime

Vezani članci Slika nije dostupna Godišnjica presude generalima: Žalbena konferencija za mjesec dana Slika nije dostupna Mikuličić: Žalba je gotova, predajemo ju u ponedjeljak

'Pa ta strategija koju mi provodimo po prirodi stvari se vodila i kroz prvostupanjski postupak. Ono u početku je bilo nekih problema s konfliktima interesa. Mi smo radi kvalitete obrane radi toga prešli i počeli smo dobro surađivati te je suradnja tijekom cijelog prvostupanjskog postupka bila izrazito dobra. U toj suradnji obrana generala Gotovine je preuzela topničke dnevnike a mi smo preuzeli drugu temu oružanog sukoba i udruženog zločinačkog poduhvata i tako smo se koncentrirali da ne dupliramo i ne opterećujemo naše kapacitete. Takva ista suradnja nastavit će se i u žalbenom postupku.

Odvjetnik Goran Mikuličić je i dalje izrazito optimističan u vezi žalbenog postupka. 'Pokušavam na ta pitanja gledati iz pozicije pravnika koji se time već duže bavi. Ja naprosto ne mogu razumjeti da argumenti koje smo mi dali tijekom postupka i završne riječi nisu prihvaćeni od strane raspravnog vijeća. Nisu odbačeni, nego još gore, ignorirani. Mi nismo dobili prave razloge zašto nije prihvaćen naš stav koji nije samo naš pravni stav nego je i stav vrlo široke akademske zajednice širom svijeta koja govori upravo da udruženi zločinački poduhvat nije institut koji se koristi u običajnom pravu pa niti ne može biti izvor materijalnog prava. To nije prihvaćeno i mi tu tezu kroz žalbu želimo pojačati', rekao nam je Mikuličić.