Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Ivo Josipović uskoro odlazi u drugi službeni posjet Svetoj stolici koji će mu biti prvi u novom pontifikatu, EKSKLUZIVNO su potvrdili iz Ureda predsjednika za Novu TV.


Papa Franjo primit će predsjednika Josipovića u državničku audijenciju 10. listopada, ekskluzivno doznaje Nova TV. Ovaj posjet se odvija nakon što je Upravni sud u korist Svete stolice riješio spor oko samostana u Dajli.

>> Papa pozvao redovnike da prime izbjeglice u prazne samostane

Vezani članci Papa Franjo Profesori teologije osudili stajalište Vatikana o gej parovima: ''Život i ljubav istospolnih parova nisu manje vrijedni pred Bogom'' Slika nije dostupna Ivo Josipović u Vatikanu, sastao se s papom Franjom

Taj imovinsko pravni spor bio je ključan problem u odnosima Hrvatske i Svete stolice. S obzirom na to da novi državni tajnik nadbiskup Parolin još nije preuzeo dužnost, predsjednika će u ime crkvene vlade primit kardinal Tarcisio Bertone, državni tajnik u odlasku.

S papom Benediktom predsjednik Josipović se sastao prije 3 godine. Središnja tema razgovora bili su Hrvati u BiH te stanje u regiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook