Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sastanak s papom Franjom

EKSKLUZIVNO Predsjednik Josipović odlazi u službeni posjet Svetoj stolici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović uskoro odlazi u drugi službeni posjet Svetoj stolici koji će mu biti prvi u novom pontifikatu, EKSKLUZIVNO su potvrdili iz Ureda predsjednika za Novu TV.

Papa Franjo primit će predsjednika Josipovića u državničku audijenciju 10. listopada, ekskluzivno doznaje Nova TV. Ovaj posjet se odvija nakon što je Upravni sud u korist Svete stolice riješio spor oko samostana u Dajli.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Papa Benedikt knjiga koja će podići prašinu Lijepi Giorgio, Benediktov suradnik, otkrio pregršt tajni: Bivšem papi nisu odgovarale Franjine reforme, a ni odgovori o homoseksualnosti

>> Papa pozvao redovnike da prime izbjeglice u prazne samostane

Taj imovinsko pravni spor bio je ključan problem u odnosima Hrvatske i Svete stolice. S obzirom na to da novi državni tajnik nadbiskup Parolin još nije preuzeo dužnost, predsjednika će u ime crkvene vlade primit kardinal Tarcisio Bertone, državni tajnik u odlasku.

S papom Benediktom predsjednik Josipović se sastao prije 3 godine. Središnja tema razgovora bili su Hrvati u BiH te stanje u regiji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene